Transferdagboek 17/08: De Guzman, Falcao, Vidal, Mexès

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/08: De Guzman, Falcao, Vidal, Mexès

Als we de Italiaanse tak van Sky Sports mogen geloven staat Jonathan de Guzman aan de vooravond van een transfer naar Napoli. Queens Park Rangers werd ook genoemd als mogelijke bestemming van de 26-jarige Oranje-international, nadat Swansea City – de club waar hij de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uitkwam – was afgehaakt in de race om de middenvelder van Villarreal. Naar verluidt wordt de transfer van De Guzman mogelijk maandag al bekend.

Waar De Guzman zeven miljoen euro zou moeten kosten, is er met een mogelijk vertrek van Radamel Falcao uiteraard veel meer geld gemoeid. Het huren van de Colombiaanse spits zou geïnteresseerde clubs alleen al vijftien miljoen euro moeten kosten, zo schrijft The Mail on Sunday. Toch zou dat Liverpool en Juventus er niet van weerhouden Falcao tijdelijk over te nemen van AS Monaco. De Franse miljoenenclub zou daarmee akkoord gaan, omdat de 28-jarige aanvaller nog niet in topvorm is na zijn kruisbandblessure én omdat hij nog niet naar Real Madrid kan vertrekken.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Falcao tijd wil kopen door eerst voor een andere club uit te komen. Door de Financial Fair Play-regelgeving is De Koninklijke voorlopig niet in staat hem nú al over te nemen van Monaco. Tenzij de door Paris Saint-Germain te duur bevonden Ángel di María alsnog de benodigde miljoenen in het laatje brengt. Zowel Liverpool – dat een opvolger voor Luis Suarez zoekt – als Juventus zou wel oren hebben naar een kort verblijf van Falcao.

Juventus zou op een tijdelijke deal met Falcao azen omdat Valencia tien miljoen euro heeft geboden voor Fernando Llorente. De boomlange Spaanse spits kwam begin vorig seizoen transfervrij over van Athletic de Bilbao, maar kan nu dus al terugkeren naar de Spaanse Primera División. De clubleiding van De Oude Dame gaat echter pas akkoord met een transfer als het twintig miljoen euro krijgt van Valencia. Op die manier kan de komst van Falcao worden gefinancierd.

Verruilen Fernando Llorente en Mehdi Benatia de Serie A voor een andere buitenlandse topcompetitie?
Verruilen Fernando Llorente en Mehdi Benatia de Serie A voor een andere buitenlandse topcompetitie?

Mogelijk krijgt Juventus binnenkort nog meer geld in handen, want volgens La Gazzetta dello Sport kan de Italiaanse kampioen vanuit Manchester een bod van zestig miljoen euro verwachten op Arturo Vidal. De Chileense middenvelder staat al tijden in de belangstelling van Manchester United, dat een onvermoeibare partner zoekt voor Ander Herrera. Zodra de transfer rond is wil Juve de aanval verder versterken, waarbij vooral de komst van Paris Saint-Germain-spelmaker Javier Pastore prioriteit heeft.

Waar Juventus verder onophoudelijk in verband wordt gebracht met aanvallers als Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain) en Stevan Jovetic (Manchester City), komt Corriere dello Sport zondag met een opmerkelijke kandidaat om het defensieve probleem van het United van Louis van Gaal op te lossen.

Niemand minder dan Philippe Mexès zou een veel goedkopere optie moeten zijn voor Roma-verdediger Mehdi Benatia, die dertig miljoen euro kost en ook begeerd wordt door Chelsea en Bayern München. Mexès zou al voor een schijntje mogen vertrekken van AC Milan, omdat hij 32 jaar oud is en zijn contract eind dit seizoen afloopt.

Engelse media maakten er eerder al melding van, maar nu lijkt het toch echt niet meer mis te kunnen gaan: Josh McEachran wordt dit seizoen net als Bertrand Traore en Wallace door Chelsea aan Vitesse verhuurd. De 21-jarige middenvelder gooit via Twitter een bericht de wereld in dat hij maandag naar Nederland afreist. Hoewel bij de naam van zijn nieuwe werkgever niet noemt, lijdt het nauwelijks twijfel dat McEachran zich bij Vitesse gaat melden.

Josh McEachran ging in het verleden al de strijd aan met Sergio Agüero, maar zou nu zomaar eens een jaar in de Eredivisie kunnen gaan voetballen.
Josh McEachran ging in het verleden al de strijd aan met Sergio Agüero, maar zou nu zomaar eens een jaar in de Eredivisie kunnen gaan voetballen.

Ronald Koeman zag volgens Engelse kranten in Andros Townsend een welkome versterking op de flanken, maar volgens Press Assiociation is Tottenham Hotspur niet van plan de 23-jarige buitenspeler te verkopen. Southampton zou ruim twaalf miljoen euro over hebben voor de Engelse international, maar Spurs-manager Mauricio Pochettino wil Townsend volgens het Engelse persbureau helemaal niet kwijt.

Hans Nijland heeft zondagochtend bij FOX Sports verteld dat Género Zeefuik in de belangstelling staat van Samsunspor. De algemeen directeur van FC Groningen zei dat in het praatprogramma De Tafel van Kees. 'Het klopt dat Samsunspor Género graag wil, dat kan ik niet ontkennen.' Het betekent niet er al sprake is van een transfer. 'Hij moet het zelf willen. De komende dagen zullen we daar vast nog contact over hebben.'

Terug naar de Europese top. Atlético Madrid is een club die regelmatig de revue passeert in dit dagboek. Zo ook zaterdag, toen Marca meldde dat de Spaanse kampioen doelman Jan Oblak vanwege zijn slechte fysieke gesteldheid alweer zou willen laten terugkeren naar Benfica, waar hij deze zomer juist vandaan kwam. Inmiddels zou Atlético een boze brief hebben gestuurd naar Benfica uit woede over de uitspraken van preses Luis Filipe Vieira, die volgens de Spaanse club nergens op gebaseerd zijn: Oblak blijft gewoon in Estádio Vicente Calderón.

Angel di María (links) en Marcos Rojo (rechts) waren namens Argentinië actief op het voorbije WK en staan nu in de belangstelling van het Manchester United van Louis van Gaal.
Angel di María (links) en Marcos Rojo (rechts) waren namens Argentinië actief op het voorbije WK en staan nu in de belangstelling van het Manchester United van Louis van Gaal.

Manchester United ging onderuit bij de opening van het seizoen en dus gonst het weer van geruchten rondom de club van manager Louis van Gaal. Met name de defensie moet versterkt worden en Engelse media melden dat Mehdi Benatia en Marcos Rojo daarvoor de voornaamste kandidaten zijn, terwijl ook de naam van Daley Blind weer valt in Manchester. Als United Rojo wil kopen, dan kan het mogelijk Nani verhuren aan Sporting Lissabon als ruilmiddel.

Ook een tegenvaller voor Van Gaal. Hij heeft volgens de Daily Star van trainer Carlo Ancelotti te horen gekregen dat Ángel di María niet te koop is. De Argentijn werd lange tijd in verband gebracht met United, maar nu lijkt hij toch in Madrid te blijven.

Ook Arsenal is actief op de transfermarkt. De club verloor met Thomas Vermaelen een verdediger aan Barcelona en nu zoekt de club naar een vervanger. Volgens Goal is Kostas Manolas de voornaamste kandidaat. Hij wordt volgens dat medium voor circa tien miljoen euro overgenomen van Olympiakos Piraeus en ondergaat binnenkort zijn medische keuring.

Daarnaast richten The Gunners hun pijlen ook op Adrien Rabiot. Het negentienjarige Franse toptalent krijgt nauwelijks kansen bij Paris Saint-Germain en dus denkt manager Arsène Wenger een kans te maken om hem over te nemen. Arsenal heeft echter concurrentie van Chelsea om de handtekening van Rabiot.

Ook in de voorhoede zoekt Wenger nog naar versterking en Engelse media komen met een aantal opmerkelijke namen. Samuel Eto'o en Eduardo Vargas zijn kandidaten voor Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.