Transferdagboek 20/08: Pogba, Vidal, Taarabt, Lestienne

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/08: Pogba, Vidal, Taarabt, Lestienne

Juventus heeft met Paul Pogba en Arturo Vidal twee spelers op het middenveld lopen die altijd weer goed zijn voor heel wat transfergeruchten. De kans dat het duo zou vertrekken slonk al met de week, hoewel Vidal nog altijd in verband werd gebracht met het Manchester United van Louis van Gaal, maar is nu helemaal nihil. Algemeen directeur Giuseppe Marotta heeft woensdag alle geruchten naar het rijk der fabelen verwezen.

Allereerst was er volgens Marotta nooit sprake van dat Vidal zou vertrekken. 'De feiten vertellen iets anders. Hij heeft nooit gevraagd om te vertrekken, omdat hij recentelijk nog zijn contract met ons heeft verlengd. En bovendien werd de interesse nooit concreet.' Ook Pogba is voorbestemd om in Turijn te blijven. 'Met Pogba en zijn zaakwaarnemer zijn we gesprekken begonnen over een nieuw contract. En ik zie het spoedig tot een akkoord komen.'

Bij AC Milan gaat het deze zomer – Mario Balotelli uitgezonderd (zie onder) - vooral over spelers die komen. De Rossoneri gaven nog geen vijf miljoen euro uit op de transfermarkt, maar trokken desondanks al zeven nieuwe spelers aan. Daarmee is de gevallen grootmacht echter nog niet klaar. Zowel Douglas Costa als Adel Taarabt staan nog altijd op de nominatie om naar San Siro te komen. Daarvan lijkt Taarabt het meest realistische doelwit.

Mario Balotelli en Adel Taarabt gelden allebei als 'enfant terrible'. Ligt hun toekomst in Milaan?
Mario Balotelli en Adel Taarabt gelden allebei als 'enfant terrible'. Ligt hun toekomst in Milaan?

Shakhtar Donetsk zou maar liefst 25 miljoen euro willen hebben voor Douglas Costa, terwijl Taarabt afgelopen seizoen ook al op huurbasis speelde in Milaan en weg wil bij zijn eigenlijke werkgever Queens Park Rangers. Het is volgens Sky Sport Italia echter ook heel goed mogelijk dat trainer Filippo Inzaghi de clubleiding vraagt om Maxime Lestienne los te weken bij Club Brugge, omdat de 22-jarige Belg perfect zou passen in het 4-3-3-systeem dat de Italiaan wil spelen. Dat geldt ook voor Alessio Cerci, maar Torino wees al een bod van twaalf miljoen euro van de hand van Milan.

Barcelona kreeg woensdag te horen dat het in 2015 twee transferperiodes lang geen spelers mag kopen, maar wil die straf volgens Sport op slinkse wijze gaan omzeilen. De straf gaat immers pas volgend jaar in en tot die tijd mag Barcelona gewoon spelers aantrekken. Het plan van de Catalanen is nu om Marco Reus, Juan Cuadrado en Koke nog déze transferperiode te contracteren, maar ze vervolgens nog een jaar uit te lenen aan hun huidige werkgevers Borussia Dortmund, Fiorentina en Atlético Madrid. Zo zouden ze volgend jaar moeten gelden als nieuwe aankopen, zonder dat Barcelona de regels overtreedt.

Bij Chelsea lijkt manager José Mourinho onder de lat te kiezen voor de Belg Thibaut Courtois. En dat zou volgens het BritseThe Times betekenen dat Petr Cech wel eens een zeer opmerkelijke stap zou kunnen gaan maken. De Tsjechische doelman is niet blij met het verliezen van zijn basisplaats en dat is koren op de molen van Liverpool. Op Anfield Road zou Cech met een ándere Belgische keeper moeten gaan concurreren: Simon Mignolet. Over hem zouden manager Brendan Rodgers en zijn staf hun twijfels hebben.

Over keepers gesproken. Victor Valdés maakte afgelopen seizoen bekend zijn aflopende contract bij Barcelona niet te verlengen, maar vervolgens sloeg het noodlot toe: hij scheurde een kruisband af. Om die reden ging er een streep door een overgang naar AS Monaco. Ook een transfer naar Bayern München kwam er niet, waardoor Valdés nog altijd thuis zit. In Spaanse media circuleert nu het gerucht dat zijn werkloze periode binnenkort ten einde komt. Landskampioen Atlético Madrid zou de 32-jarige doelman graag aan de selectie toevoegen. De clubleiding zou immers niet tevreden zijn over de van Benfica overgenomen Jan Oblak.

Petr Cech krijgt met een overstap naar Liverpool te maken met een andere Belgische concurrent. Bij Chelsea was dat Thibaut Courtois (rechts), op Anfield Road wordt dat Simon Mignolet (links). Zorgt er Courtois er indirect voor dat landgenoot Mignolet zijn basisplaats kwijtraakt?
Petr Cech krijgt met een overstap naar Liverpool te maken met een andere Belgische concurrent. Bij Chelsea was dat Thibaut Courtois (rechts), op Anfield Road wordt dat Simon Mignolet (links). Zorgt er Courtois er indirect voor dat landgenoot Mignolet zijn basisplaats kwijtraakt?

Marco Verratti heeft over aandacht van andere clubs niet te klagen. De kleine Italiaan was afgelopen seizoen een belangrijke schakel op het middenveld van Paris Saint-Germain, en dat heeft de aandacht getrokken van enkele grote clubs. In Engeland weten ze het zeker: de 21-jarige Verratti gaat snel tekenen bij Arsenal, dat al de gehele zomer in verband wordt gebracht met diverse middenvelders. Andere media melden echter dat hij komend seizoen bij Real Madrid of Bayern München speelt. Voorlopig speelt hij gewoon nog in Parijs.

Marouane Fellaini (26) zou zijn huurtransfer naar Napoli wel eens in duigen kunnen zien vallen. The Sun heeft de middenvelder van Manchester United gespot met krukken. De Belg zou zijn blessure hebben opgelopen op het trainingsveld, al heeft de club van manager Louis van Gaal daar nog niets over laten weten. Toch zou het voor de middenvelder, die zo langzamerhand wel als miskoop mag worden omschreven, een flinke streep door de rekening zijn.

United moet ondertussen haast maken om Juan Cuadrado (26) over te nemen van Fiorentina. De Florentijnen hebben clubs die de Colombiaan over willen nemen tot zaterdag de tijd gegeven om tot een deal te komen, aldus La Nazione. Daarna is een transfer van de baan. Snelheid is dus geboden voor Van Gaal & co, anders grijpen ze naast de rechterflankspeler.

Wie in ieder geval zeker niet naar Old Trafford komt, is Thomas Müller. De Duitser erkent in Bild wel dat United voor hem in de markt was. Van Gaal had graag een hereniging bij United gezien met de nog altijd pas 24-jarige middenvelder annex aanvaller die hij in Beieren liet doorbreken. 'Ik wist dat ik meer gaan zou verdienen bij een transfer', verwijst Müller, die nog vijf jaar vastligt, naar de interesse van de Engelse recordkampioen. 'Het betrof astronomische bedragen. Maar een transfer is nooit aan de orde geweest. Bayern was en is mijn club.'

In München zou niemand minder dan Franz Beckenbauer, een van de iconen van de club, Müller graag vergezeld zien worden door Sami Khedira. De middenvelder, die op het WK samen met Müller wereldkampioen werd, heeft bij Real Madrid te kampen met enorme concurrentie en mag, omdat zijn contract dat maar tot 2015 loopt, vertrekken. 'Hij zou in elk team passen, maar bij Bayern zeker. Naast Philipp Lahm of Bastian Schweinsteiger. Dat zou perfect zijn', aldus Der Kaiser in Bild.

En tot slot nog maar eens een geruchtje over Mario Balotelli. Woensdag verscheen het bericht dat Liverpool het enfant terrible  van AC Milan zou gaan overnemen voor 22 miljoen euro. Blijkbaar schrokken er in Milaan nogal wat mensen, want van alle kanten regende het ontkenningen. De vraag is nu of dit een oprecht veto is of een gevalletje waar rook is, is vuur…

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.