Transferdagboek 18/08: Benatia, Rojo, Godín, De Guzman

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/08: Benatia, Rojo, Godín, De Guzman

De toekomst van Mehdi Benatia leek buiten Rome te liggen, maar niet als het aan de clubleiding van AS Roma ligt. Volgens Sky Sports Italia willen de Romeinen het nog vier jaar doorlopende contract van de Marokkaanse verdediger opwaarderen. Daarmee zou de Italiaanse vice-kampioen de 27-jarige mandekker weghouden uit de armen van Bayern München, Chelsea en Manchester United, die liefst dertig miljoen euro voor Benatia wilden betalen.

AS meldt dat Bayern inmiddels is overgeschakeld naar Diego Godín. Volgens de Spaanse sportkrant is Michael Reschke, sportief directeur van de Beierse topclub, in Madrid om de defensieleider van Atlético Madrid naar München te halen. Trainer Diego Simeone heeft eerder deze zomer al laten weten de 28-jarige Uruguayaan onder geen beding kwijt te willen, maar als Bayern bereid is de gelimiteerde afkoopsom van 36 miljoen euro te betalen heeft Simeone geen poot om op te staan.

Mocht Diego Godín vertrekken, dan zijn zijn confrontaties met Pepe (Real Madrid) in de Spaanse competitie niet meer mogelijk.
Mocht Diego Godín vertrekken, dan zijn zijn confrontaties met Pepe (Real Madrid) in de Spaanse competitie niet meer mogelijk.

Heel even leek het er maandagavond op dat Atlético zelf dicht bij het aantrekken van Alessio Cerci was. De Italiaanse aanvaller plaatste op Twitter een bericht dat hij had getekend bij de kampioen van Spanje, maar haalde dat er kort daarna meteen weer vanaf. Vervolgens bekende de 27-jarige international van Torino dat zijn account was gehackt. 'Ik was op de Playstation aan het spelen met mijn ploeggenoten!'

Voor Marcos Rojo lijkt er wel een einde te komen aan zijn verblijf bij Sporting Lissabon. Argentijnse media weten het zeker: de Argentijnse verdediger vertrekt nu echt naar Manchester United, dat twintig miljoen euro voor hem betaalt. De 24-jarige WK-ganger mocht eerst niet vertrekken van Sporting, dat zich onheus bejegend voelde door investeringsmaatschappij Doyen Sports, dat 75 procent van Rojo's transferrechten in handen heeft. Nu dat conflict uit de lucht is en United bereid is Nani op huurbasis te laten terugkeren naar zijn oude club, zou Rojo dinsdagavond al in Manchester arriveren om de medische keuring te ondergaan bij de club van Louis van Gaal.

Het lijkt er steeds meer op dat Jonathan de Guzman dit seizoen in de Italiaanse Serie A gaat voetballen. Zondag meldde Sky Sport Italia al dat Napoli de komst van de 26-jarige Oranje-international zou afronden, nu meldt dat medium bij monde van journalist Gianluca Di Marzio dat de transfer op enkele formaliteiten na rond is. Woensdag zou De Guzman, die zijn huidige club Villarreal ruim zes miljoen euro oplevert, de medische keuring moeten ondergaan.

Bas Dost was met zijn financiële eisen al een nauwelijks haalbare kaart voor Feyenoord, maar dat lijkt nu helemaal het geval. Volgens The Sunday People wil Newcastle United van VfL Wolfsburg horen of ze bereid zijn de 25-jarige spits te verkopen. Newcastle volgt Dost al langer en wil nog een extra aanvaller aan de selectie toevoegen. Voor circa tien miljoen euro zou het Feyenoord-doelwit bij The Magpies alweer de vijfde Nederlander in de selectie kunnen worden.

De kansen op een basisplaats lijken ook voor Ricky van Wolfswinkel toe te nemen. Volgens Sky Sports staat Queens Park Rangers in de startblokken om een bod van circa 8,5 miljoen euro te doen op Mevlüt Erdinç. De Turkse concurrent van Van Wolfswinkel scoorde elf keer in zijn laatste elf wedstrijden voor Saint-Étienne en heeft daarmee de aandacht van manager Harry Redknapp getrokken. Volgens zijn zaakwaarnemer is hij gezien zijn recente productie bovendien een absoluut koopje.

Nigel de Jong werd zo af en toe gelinkt aan een transfer naar het Manchester United van Louis van Gaal, maar volgens Tuttosport wil AC Milan een vertrek van de 29-jarige middenvelder voorkomen door zijn aan het eind van dit seizoen aflopende contract te verlengen. Het kamp-De Jong zou inmiddels al zijn benaderd om na het sluiten van de transferperiode te praten over een nieuwe meerjarige verbintenis, waardoor Van Gaal een eventuele komst nu wel uit zijn hoofd kan zetten.

Een hereniging van Louis van Gaal en Nigel de Jong bij Manchester United werd al steeds minder waarschijnlijk, maar lijkt door een aanstaande contractverlenging van De Jong in Milaan nu echt van de baan.
Een hereniging van Louis van Gaal en Nigel de Jong bij Manchester United werd al steeds minder waarschijnlijk, maar lijkt door een aanstaande contractverlenging van De Jong in Milaan nu echt van de baan.

Er blijven volgens diverse buitenlandse media echter voldoende kandidaten over om de ploeg van de voormalige Oranje-bondscoach te versterken. Zo zou Real Madrid een bod van 62 miljoen euro tegemoet kunnen zien op Ángel di María, willen The Red Devils Juan Cuadrado nog altijd losweken bij het weinig bereidwillige Fiorentina en zou Internazionale de vraagprijs van Fredy Guarín hebben verlaagd naar dertien miljoen euro om clubs als United niet langer af te schrikken.

Ook Barcelona werd gelinkt aan Cuadrado, maar die club is – zoals eerder al bekend werd – overgeschakeld naar de goedkopere Douglas. De 24-jarige rechtsback van São Paulo is met een prijskaartje van acht miljoen euro vele malen goedkoper en beide clubs zouden daarom inmiddels al een akkoord bereikt hebben. Volgens Marca komt Douglas echter pas na dit seizoen naar Camp Nou, aangezien Dani Alves zijn nog één jaar doorlopende contract vooralsnog lijkt uit te dienen.

Waar Dani Alves eerder deze zomer nog niet langer gewenst leek bij Barcelona, geldt dat nu ook voor enkele spelers bij Manchester United en Manchester City. The Mirror stelt dat Anderson, Nani en Wilfried Zaha door Van Gaal zijn verwijderd uit de eerste selectie, terwijl City-manager Manuel Pellegrini in zijn ploeg geen ruimte ziet voor de door Feyenoord begeerde John Guidetti, de verdedigers Matija Nastasic en Micah Richards en vleugelspits Scott Sinclair.

Toby Alderweireld en Daniel Agger bevinden zich bij hun clubs Atlético Madrid en Liverpool praktisch in hetzelfde schuitje. De twee verdedigers hoeven weliswaar niet koste wat kost te vertrekken, maar veel uitzicht op speelminuten hebben de 25-jarige Belg en de 29-jarige Deen allerminst. Omdat Alderweireld interesse geniet vanuit de Premier League, zou Agger volgens Mundo Deportivo wel eens naar Madrid kunnen verhuizen. Maar alleen als Alderweireld vertrekt.

Er was een tijd dat Anderson en Nani nog furore maakten op Old Trafford, maar die periode lijkt door de komst van Louis van Gaal definitief voorbij.
Er was een tijd dat Anderson en Nani nog furore maakten op Old Trafford, maar die periode lijkt door de komst van Louis van Gaal definitief voorbij.

Marouane Fellaini speelt komend seizoen op huurbasis bij Napoli. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport. De Belgische middenvelder, die tijdens de seizoenopening van Manchester United in eigen huis tegen Swansea City (2-1 nederlaag) nog in actie kwam als invaller, komt niet langer in de plannen voor van manager Louis van Gaal.

Marcos Rojo (zie ook hierboven) heeft zijn excuses aangeboden aan Sporting Lissabon. De verdediger staat nadrukkelijk in de belangstelling van zowel Manchester United als Southampton en heeft ook zelf aangegeven dat hij wil vertrekken. De Argentijn weigerde zelfs te komen trainen in Portugal. Op de clubsite biedt hij daarvoor nu zijn excuses aan, en geeft hij aan dat hij maandag weer de training zal hervatten. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij niet zal vertrekken, want op de achtergrond gaan de onderhandelingen gewoon door, zoals hierboven ook te lezen is.

Ook Tottenham Hotspur moet dergelijke bedragen neerleggen als de club er nog een spits bij wil krijgen. Zo zouden de Londenaren iets meer dan dertig miljoen euro moeten neertellen voor de komst van Mattia Destro. The Spurs zouden die som geld echter niet kunnen of willen betalen en hopen dat zij het bedrag met een verkapte ruildeal omlaag kunnen brengen. Zo zouden Roberto Soldado en Erik Lamela zijn aangeboden aan de Romeinen. De clubleiding van Roma voelt niets voor de komst van de Spaanse spits, maar ziet een terugkeer van de 22-jarige Lamela wel zitten.  

Naast de ontwikkelingen rond de aanvallers heeft Tottenham ook te maken met biedingen op een buitenspeler uit eigen gelederen. De Londenaren zouden echter niet zo happig zijn op een vertrek van nog een extra aanvaller. Daarom hebben ze het bod van Southampton - van zo'n dertien miljoen euro - op Andros Townsend ook verworpen, zo meldt Sky Sports. De 23-jarige flankspeler moet bij de club waar Ronald Koeman sinds deze zomer manager is de vervanger worden voor de naar Liverpool vertrokken Adam Lallana, maar de clubs lijken voorlopig niet nader tot elkaar te komen.

Eduardo Vargas (rechts) mag zich opmaken voor zijn derde verhuurperiode op rij.
Eduardo Vargas (rechts) mag zich opmaken voor zijn derde verhuurperiode op rij.

Een andere Londense club – Arsenal - wil er in tegenstelling tot rivaal Tottenham nog een extra flankspeler bij. Volgens verschillende Chileense media is Arsène Wenger erg gecharmeerd van Eduardo Vargas (bovenstaande foto). Wat heet: de 24-jarige buitenspeler van Napoli zou dinsdag zelfs al een medische keuring ondergaan. Vargas lijkt zich op te mogen maken voor een derde verhuurperiode op rij, na eerdere vergelijkbare overgangen naar Valencia en het Braziliaanse Grêmio. Ook nu weer zou de Chileen verhuurd worden, met daarbij de kanttekening dat de Londenaren dit keer een optie tot koop hebben bedongen.

Ook Queens Park Rangers roert zich op de transfermarkt. Manager Harry Redknapp zei na de seizoensopening tegen Hull City (1-0 verlies) dat hij nog minimaal hoopt op drie extra versterkingen. Het liefst op het middenveld, waar de spoeling momenteel nog te dun is volgens de Engelse trainer. 'Misschien kopen we nog een speler en huren we er nog een paar', liet Redknapp zich ontvallen.

Al lijkt het wel eens zo makkelijk te gaan als Redknapp zegt; er gaat een hele hoop aan een transfer vooraf. En er gelden wel degelijk verschillende regels op de transfermarkt. Een daarvan: benader nooit een speler zonder dat je zijn huidige werkgever daarvan informeert. Juventus kende die regel niet of wilde die omzeilen toen de club naar Luisão informeerde.

De ploeg uit Turijn wil de verdediger, die bij Benfica nog een contract tot medio 2017 heeft, graag naar Italië halen. Maar Juventus zou de Portugezen in eerste instantie niet hebben geïnformeerd en ten tweede zou de club de 33-jarige verdediger hebben gevraagd om een manier te zoeken om onderuit zijn contractverplichtingen te komen. Benfica heeft Juventus op haar beurt gewaarschuwd toen de club lucht kreeg van de onderhandelingen. De clubleiding van de Portugezen dreigde met een stap naar de FIFA, als de toenaderingspogingen niet zouden stoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.