Transferdagboek 21/08: Podolski, Borges, Di María & Van Dijk

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/08: Podolski, Borges, Di María & Van Dijk

Lukas Podolski moet dé zomeraankoop worden van Galatasaray. Ünal Aysal, een puissant rijke zakenman en tevens voorzitter van de Turkse topclub, bevestigt de interesse in de aanvaller die tijdens het afgelopen WK wereldkampioen werd met Duitsland. De Turken willen ver gaan, terwijl zijn huidige werkgever Arsenal laat weten open te staan voor een transfer van Podolski naar Galatsaray. De Duitse en Engelse media laten weten dat Podolski circa twaalf miljoen euro moet kosten.

PSV kreeg deze week Celso Borges aangeboden door zijn management, maar de clubleiding van de Eindhovenaren gaat voorlopig niet in op die interesse. De 26-jarige middenvelder komt op dit moment uit voor de Zweedse club AIK en speelde 66 interlands voor het nationale elftal van Costa Rica.

Louis van Gaal en Manchester United hebben nog tien dagen de tijd om de selectie op sterkte te brengen. Ogenschijnlijk lijkt dat gewenste verse bloed vooral uit de Spaanse hoofdstad te komen, waar voor Man Utd positieve geluiden worden opgevangen.

De onderhandelingen van Real Madrid met zowel Sami Khedira als Ángel di María verlopen voor de Champions League-winnaar moeizaam. Zo moeizaam zelfs, dat een transfer steeds nadrukkelijker wordt gezien als een oplossing.

Khedira heeft zelfs sinds eind juli niet meer met de Madrilenen gesproken, waarbij beide partijen wachten op beweging van de andere kant. Naar verluidt gaapt er een gat van twee miljoen euro als het gaat om de jaarlijkse beloning voor de middenvelder. Vooral Real is er wel wat aan gelegen diens contract te verlengen om te voorkomen dat de Duitser na dit seizoen gratis Santiago Bernabéu verlaat.

Ook met Di María wil het niet vlotten wat de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis betreft. De Argentijn wil alleen bijtekenen als hij een stevige salarisverhoging krijgt, maar Real Madrid heeft geen trek hem in te schalen bij de grootste sterren (met een jaarlijkse wedde van negen miljoen euro).

En in het geval van Di María is er meer goed nieuws voor United en Van gaal. Paris Saint-Germain, ook in de markt voor de aanvaller, heeft al aangegeven dat het een 'moeilijk geval' wordt. 'In een speler van dergelijk kaliber zijn zeker veel clubs geïnteresseerd. Bovendien kan PSG niet doen wat het wil door geldende regels van de Financial Fair Play', aldus trainer Laurent Blanc.

Sunderland-manager Gus Poyet had eerder deze transferperiode te maken met een lastig geval; een negentienjarige middenvelder van Charlton Athletic met één belangrijk minpuntje, dat uiteindelijk de doorslag gaf. 'Ik had hem graag onder mijn hoede genomen, maar aan de andere kant zou het niet fair zijn ten opzichte van hem', zei Poyet. 'Denk je dat de spelers op de bank het zouden accepteren als ik mijn zoon opstel?' Diego Poyet (foto) speelt daarom bij West Ham United.

Zoals te verwachten maakt het nieuws dat Mario Balotelli op weg is naar Liverpool nogal wat los in de wereldwijde media, en zeker in de Engelse en Italiaanse. Sky Italia weet al wie er in beeld is als zijn vervanger. AC Milan zou de Colombiaan Jackson Martínez van FC Porto willen gaan huren voor de lieve som van vier miljoen euro. Over drie jaar, als diens contract bij FC Porto erop zit, zouden de Rossoneri  dan een koopoptie van twintig miljoen euro kunnen lichten.

Liverpool zou ondertussen ook in de markt zijn voor Toby Alderweireld. De Spaanse kranten weten het immers zeker. De ex-Ajacied werd dinsdag in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid aan de kant gehouden om geen risico's te nemen met een eventuele toekomstige transfer. Behalve Liverpool zouden ook Arsenal en Deportivo La Coruña concreet zijn voor de Belgische WK-ganger.

Virgil van Dijk is misschien wel de volgende voormalige Eredivisie-voetballer die de overstap naar de Premier League gaat maken. The Scotsman  meldt dat Newcastle United, waar met Siem de Jong, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Tim Krul al een heus oranje-contingent ontstaan is, de Celtic-verdediger zeer graag zou overnemen. Daar zou vervolgens tien miljoen euro voor nodig zijn.

Virgil van Dijk houdt van Celtic, maar is dat voldoende om hem in Glasgow te houden?
Virgil van Dijk houdt van Celtic, maar is dat voldoende om hem in Glasgow te houden?

Uiteraard geen dagboek, zonder mogelijke versterkingen van Louis van Gaal bij Manchester United. Er is immers weer een nieuwe naam aan de lange lijst doelwitten toegevoegd. Dit keer zou Xabi Alonso in beeld zijn, volgens The Daily Star. Duidelijk is in ieder geval dat de Spaanse routinier bij een eventuele komst naar Manchester over minder concurrentie beschikt dan hij momenteel in Madrid heeft. Daar loopt zijn verbintenis nog tot medio 2016.

We blijven nog even in Manchester, want City heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat John Guidetti mag vertrekken. De Zweedse Feyenoord-publiekslieveling van weleer, waarvan Het Legioen nog steeds  hoopt dat hij te porren is voor een terugkeer, zou niet op de Champions League-lijst gezet zijn volgens Manchester Evening News. Verrassend is dat niet, aangezien manager Manuel Pellegrini onlangs al aangaf dat de spits mag uitzien naar een andere werkgever om daar wél speelminuten te gaan maken.

Dat een transfer niet altijd goed uitpakt, bewees Fernando Torres. Hij stapte in 2011 voor 58 miljoen euro over van Liverpool, waar hij was uitgegroeid tot internationale topspits, naar Chelsea. In Londen ontpopte hij zich langzaam maar zeker tot kansen missende reserve. AS Roma zou hem willen helpen zijn geschonden blazoen op te poetsen. Chelsea is wel bereid mee te werken, maar ziet dan wel graag Mattia Destro de omgekeerde weg bewandelen.

En dan nog maar een overgang die zo mooi leek, maar wellicht helemaal verkeerd uitpakt. Keylor Navas heef volgens AS  te horen gekregen dat Iker Casillas zowel in de competitie als in de Champions League de voorkeur zal krijgen. De Spanjaard mocht vorig seizoen alleen in het miljoenenbal aan de bak en moest de rest van de minuten aan Diego López laten. Dit keer heeft trainer Carlo Ancelotti dus een ander plan qua verdeling. Een plan dat de Costa Ricaanse WK-held allerminst vrolijk zal stemmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.