Transferdagboek 19/08: Song, Iturbe, Soriano en Poli

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 19/08: Song, Iturbe, Soriano en Poli

West Ham United probeert Alex Song te verleiden tot een overstap. De middenvelder, die overbodig is bij Barcelona, werd vorig seizoen al gehuurd door The Hammers. Vice-voorzitter David Sullivan bevestigt in een KUMB-podcast dat hij bezig is met Song. 'We hebben een deal met Alex, maar dat is nog afhankelijk van de medische keuring. Hij is op dit moment namelijk geblesseerd.'

Ook AS Roma lijkt bijna een nieuwe speler binnen te hebben. Santos-linksback Emerson Palmieri is namelijk in Rome gearriveerd voor zijn medische keuring. De 21-jarige Braziliaan wordt waarschijnlijk gehuurd met een optie tot koop. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis bij Palermo niet verder dan negen invalbeurten.

Genoa denkt ondertussen een goede kans te maken om Juan Iturbe te lenen van AS Roma. 'We proberen hem te overtuigen om op huurbasis naar Genoa te komen', vertelt voorzitter Enrico Preziosi aan Mediaset Premium. De 22-jarige Argentijn maakte vorig seizoen weinig indruk in Rome en heeft weinig oog op speeltijd door de komst van Iago Falque en Mohamed Salah.

Aangezien AC Milan problemen heeft om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels moet de Italiaanse club creatief zijn bij het aantrekken van spelers. Dus probeert het Sampdoria een speler in ruil aan te bieden voor Roberto Soriano. Milan stelde volgens Sky Sport Italia voor om José Mauri of Antonio Nocerino richting Sampdoria te sturen, maar de Blucerchiati hebben een voorkeur voor Andrea Poli.

Andrea Poli speelde tussen 2007 en 2013 al voor Sampdoria.
Andrea Poli speelde tussen 2007 en 2013 al voor Sampdoria.

Manchester United grijpt waarschijnlijk naast Pedro, die op het punt staat voor Chelsea te tekenen, en richt zijn pijlen nu op Sadio Mané. Volgens BBC heeft de club van manager Louis van Gaal al een bod uitgebracht op de sterspeler van Southampton. De belangstelling voor flankspelers Gareth Bale, Thomas Müller en Pedro draaide op niets uit. Wellicht zijn de Mancunians ditmaal wel succesvol, al zal manager Ronald Koeman er alles aan doen om de Senegalees in het zuiden van Engeland te houden.

Bayer Leverkusen hoopt zich met Mamadou Sakho te versterken, meldt L'Equipe. De Bundesliga-club zou Liverpool tien miljoen euro willen betalen voor de 25-jarige Fransman. De centrumverdediger verruilde Paris Saint-Germain in de zomer van 2013 voor een avontuur op Anfield. Het is nog maar de vraag of Sakho met de Duitse club ook in de Champions League kan acteren. Leverkusen verloor woensdagavond met 1-0 op bezoek bij Lazio in de play-offs voor het miljoenenbal en moet de achterstand volgende week in eigen huis zien om te buigen.  

Juventus probeert zich aan de vooravond van de Serie A nog op verschillende posities te versterken. Algemeen directeur Giuseppe Marotta gaf aan Italiaanse media een update over de transferperikelen. 'Ik denk dat we de komst van Alex Sandro vanavond af kunnen ronden. Om diverse redenen hebben we een streep door de komst van Julian Draxler gezet. We zoeken nog naar een nummer 10.'

Valencia zag sterkhouder Nicolás Otamendi naar Manchester City vertrekken en gaat de centrumverdediger waarschijnlijk door een landgenoot vervangen. AS meldt dat de Argentijn Ezequiel Garay de voornaamste kandidaat is om de rol van centrumverdediger in te vullen in Estadio Mestalla. De 28-jarige ex-Real Madrid-speler staat momenteel nog onder contract bij Zenit Sint-Petersburg.

Internazionale-doelwit Thiago Motta staat volgens RMC Sport op het punt zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. De huidige verbintenis van de 32-jarige Italiaan loopt volgende zomer af. Franse media meldden eerder dat de controleur het met een karig salaris moet doen in vergelijking met zijn teamgenoten. De middenvelder verdient ruim vijf ton per maand, terwijl collega's als Blaise Matuidi en Javier Pastore ieder een kleine drie ton per maand meer krijgen.

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone is met Mario Suárez deze zomer een defensieve middenvelder aan Fiorentina kwijtgeraakt en ziet volgens AS in Matías Kranevitter de gedroomde opvolger. Volgens het Spaanse medium heeft River Plate een bod van acht miljoen euro op de 22-jarige Argentijn geaccepteerd.  In Madrid ligt een vierjarig contract met een ontsnappingsclausule van veertig miljoen euro klaar voor de voormalige jeugdinternational. De controleur speelt naar alle waarschijnlijkheid eerst nog het WK voor clubteams met River in december.

De zaakwaarnemer van Dries Mertens meldde eerder dat zijn cliënt de mogelijkheid had naar Internazionale te vertrekken, maar die uitlating bevalt Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis niet. 'Daar klopt niets van. Alleen vooraf geplande vertrekken zijn mogelijk. We zijn momenteel alleen in gesprek over transfers van Jonathan De Guzman en Camilo Zúñiga. Ik heb contact gehad met Inter-directeur Marco Fassone en hij ontkende dat ze contact hebben gehad met de belangenbehartiger van Mertens. Ik overweeg een rechtszaak te starten', aldus De Laurentiis op een lokale radiozender.

De transfersoap rond Pedro neemt een nieuwe wending. Manchester United en Manchester City leken de enige gegadigden voor de aanvaller van Barcelona, maar nu lijkt Chelsea zich in het strijdgewoel te mengen. Eigenaar Roman Abramovich heeft besloten de komende dagen nog flink te gaan investeren vanwege de matige seizoenstart van zijn club, meldt The Daily Mail. Pedro (28) is een van de belangrijkste doelwitten van de Rus, die in tegenstelling tot United zonder morren het bedrag (dertig miljoen) wil betalen dat in Pedro's vertrekclausule staat.

Een vertrek van John Terry bij Chelsea leek tot voor kort ondenkbaar, maar volgens The Daily Mail is de toekomst van de centrumverdediger bij The Blues zeer onzeker. Manager José Mourinho zou hebben geconcludeerd dat de 34-jarige Terry niet meer meekan op topniveau, waardoor het twijfelachtig is of zijn na dit seizoen aflopende contract verlengd wordt. Fenerbahçe wil van de ontstane situatie profiteren en de bij Chelsea geschoolde mandekker na dit seizoen transfervrij inlijven. Per jaar kan Terry bij de club van Robin van Persie meer dan drie miljoen euro gaan verdienen.

Met John Stones van Everton hoopt Chelsea nog deze maand de speler in huis te halen die door Mourinho als opvolger wordt gezien. Everton wees al drie Londense aanbiedingen van de hand, maar Chelsea geeft niet op. The Telegraph meldt dat ex-Vitessenaar Bertrand Traore, Victor Moses en Juan Cuadrado mogelijk deel gaan uitmaken van de deal door op huurbasis naar The Toffees te verkassen.

Sunderland-manager Dick Advocaat ziet Jermain Defoe deze maand mogelijk nog vertrekken. De 32-jarige spits staat in de belangstelling van promovendus Bournemouth, de club waar hij als achttienjarig talent al op huurbasis voor speelde. Defoe wil volgens Engelse kranten de transfer graag maken, omdat hij het bij Sunderland niet naar zijn zin heeft. De club verkeert in crisis na nederlagen tegen Leicester City en Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.