Transferdagboek 17/08: De Bruyne, Donadoni, Koulibaly

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 17/08: De Bruyne, Donadoni, Koulibaly

De transfersoap rondom Kevin De Bruyne kreeg maandagavond weer een nieuwe wending. Tijdens het gala van de Sport Bild-Awards werd de Belgische spelmaker gevraagd naar zijn toekomst. Blijft hij bij VfL Wolfsburg, of wordt het toch Manchester City? 'Ik, Kevin De Bruyne, zal dit seizoen in ieder geval bij VfL Wolfsburg spelen', zei De Bruyne. Die uitspraak zorgde onbedoeld echter voor veel onrust in Duitsland. De woorden werden de 24-jarige spelmaker immers zowat in de mond gelegd door de presentator.

Vooral Klaus Allofs, manager van de Duitse vicekampioen, keek not amused na het toneelstukje op de bühne. De Bruynes zaakwaarnemer Patrick De Koster heeft inmiddels al toegegeven de actie 'niet zeer correct' te vinden. Allofs benadrukte nog maar eens dat er bij astronomische bedragen, zoals het vermeende City-bod van 65 miljoen euro, altijd valt te praten. 'We rekenen erop dat er de komende dagen een concreet bod wordt uitgebracht. Een aanbieding voor Kevin, wat salaris betreft, is er al geweest. Het gaat om ongelooflijke bedragen. Als er een bod komt, zullen we serieus met elkaar om de tafel gaan.'

Nu Mateo Kovacic spoedig zal worden gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Real Madrid heeft Internazionale meer geld om zich verder te versterken. Volgens La Gazzetta dello Sport gaat trainer Roberto Mancini de dertig miljoen euro niet alleen gebruiken om eindelijk Kovacic' landgenoot Ivan Perisic over te nemen VfL Wolfsburg voor een bedrag van zeventien miljoen, ook zouden de Nerazzurri mogelijk opnieuw zaken willen doen met Manchester City. Na Stevan Jovetic is de Milanese topclub ook geïnteresseerd in Samir Nasri. Verder hoopt Mancini er nog altijd op dat hij Fábio Coentrão voor een spotprijsje kan wegkapen bij Real.

In Napels loopt met Camilo Zúñiga mogelijk een interessant alternatief rond voor de Portugees. De Colombiaanse back mag net als acht andere ploeggenoten vertrekken bij Napoli. Onder hen ook de Chileense Copa América-ster Eduardo Vargas, de keepers Mariano Andujar en Rafael Cabral en Oranje-international Jonathan de Guzman. Over de ex-Feyenoorder gaat de laatste weken al veelvuldig het gerucht dat hij naar Olympique Marseille verkast. De Franse club zou de geboren Canadees nog deze week inlijven voor vier miljoen euro.

Mogelijk komt ook de mogelijke nieuwe trainer van De Guzman en collega-international Karim Rekik over uit Italië. La Gazzetta dello Sport stelt dat Roberto Donadoni in de Franse havenstad de leegte moet opvullen die Marcelo Bielsa met zijn plotselinge vertrek na afloop van de eerste speelronde achterliet. De oud-international en oud-speler van AC Milan zit zonder club na het faillissement van Parma, maar heeft bij onder meer Napoli, Cagliari en de nationale ploeg van Italië ruime ervaring als trainer opgedaan.

Wordt Kalidou Koulibaly de volgende aanwinst bij Southampton voor Ronald Koeman?
Wordt Kalidou Koulibaly de volgende aanwinst bij Southampton voor Ronald Koeman?

Ronald Koeman heeft volgens Tuttosport ook zijn pijlen gericht op de Serie A. Southampton, dat aanhoudend in verband wordt gebracht met Celtic-verdediger Virgil van Dijk, is dicht bij het aantrekken van Kalidou Koulibaly. Napoli zou voor twaalf miljoen euro afstand willen doen van de Franse mandekker, die vorig jaar overkwam van RC Genk. Het zou Koeman weer wat meer ruimte geven in zijn door blessures geplaagde achterhoede.

Layvin Kurzawa verruilt AS Monaco naar alle waarschijnlijkheid voor Paris Saint-Germain. De Fransman is volgens Tutto Mercato Web dicht bij een overgang naar de Franse kampioen. Lucas Digne zal de komst van zijn 22-jarige landgenoot met gejuich ontvangen. Digne is ongelukkig in Parijs en wil graag naar de Serie A. Trainer Laurent Blanc wil eerst een vervanger vinden, voordat hij de van Lille overgekomen linksback laat gaan.

We meldden eerder dat de strijd om de handtekening van Nicolás Otamendi tussen Manchester City en Manchester United gaat en volgens Sky Sports lijken The Citizens de stadgenoot af te troeven. Het Engelse medium meldt dat de club van trainer Manuel Pellegrini dicht bij een akkoord is met Valencia. De 27-jarige Argentijn wil niet meer trainen bij zijn Spaanse werkgever vanwege de transferperikelen. In ruil voor het vertrek van de centrumverdediger mag Valencia volgens de geruchten een jaar gebruik maken van de diensten van Eliaquim Mangala, die zondag nog in de basis stond in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Chelsea.

West Bromwich Albion-manager Tony Pulis voegde recordaankoop José Salomón Rondón aan zijn selectie toe, maar moet volgens The Daily Telegraph nu ook afscheid nemen van een spits. Tottenham Hotspur gaat volgens de krant een bod van ruim 21 miljoen euro uitbrengen op Saido Berahino en die aanbieding zou weleens voldoende kunnen zijn om de Engelse jeudinternational naar White Hart Lane te halen. 'Als er een ongelooflijk bod komt, kunnen we het niet afwijzen. Het zou fout zijn om te zeggen dat hij zeker niet vertrekt', aldus Pulis.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.