Transferdagboek 18/08: Djuricic, De Gea, Laporte & Joaquín

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 18/08: Djuricic, De Gea, Laporte & Joaquín

De kans dat David de Gea deze zomer nog naar Real Madrid verkast lijkt met de dag kleiner te worden. Toch geeft De Koninklijke volgens Marca de hoop op de komst van de Manchester United-doelman niet op. Een ruildeal met Sergio Ramos is door diens contractverlenging uitgesloten. Om de vraagprijs van veertig miljoen euro wat te drukken, wordt nu Keylor Navas ingezet. Het zou voor alle betrokkenen een win-win-situatie betekenen, omdat de Costa Ricaan dan niet op de bank hoeft te zitten en United meteen een vervanger voor De Gea in huis heeft.

Omdat Ramos niet naar Old Trafford komt en Manchester City op zijn beurt de strijd om Nicolás Otamendi lijkt te winnen, duiken in Engelse en Spaanse kranten nu ook weer berichten op dat Louis van Gaal zijn pijlen heeft gericht op Aymeric Laporte. Directeur Ed Woodward zag de Baskische verdediger maandagavond aan het werk tijdens de strijd om de Spaanse Super Cup, die Woodward eigenlijk bijwoonde om de beoogde aanwinst Pedro aan het werk te zien. De vraag is of United deze zomer al de portemonnee trekt of nog een jaar doorspaart, want de 21-jarige Fransman heeft een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract met Athletic de Bilbao staan.

Ook Ronald Koeman is op zoek naar een extra verdediger. Maandag dook Kalidou Koulibaly op als mogelijke versterking voor Southampton. Volgens de zaakwaarnemer van de Fransman ligt de toekomst van de 24-jarige mandekker bij Napoli, dat twaalf miljoen euro zou kunnen vangen voor de man die vorig jaar nog overkwam van RC Genk. 'De geruchten vliegen in het rond, maar Kalidou heeft geen enkele intentie om te vertrekken bij Napoli.' De vraag is: zijn die woorden de waarheid of zijn ze slechts bedoeld om een goede onderhandelingspositie te creëren?

Gisteren was Kalidou Koulibaly nog de beoogde nieuwe aanwinst van Southampton, maar blijkbaar wil de Fransman toch bij Napoli blijven.
Gisteren was Kalidou Koulibaly nog de beoogde nieuwe aanwinst van Southampton, maar blijkbaar wil de Fransman toch bij Napoli blijven.

Atlético Madrid heeft dergelijke uitlatingen waarschijnlijk niet nodig om Antoine Griezmann binnenboord te houden. De Franse clubtopscorer heeft een gelimiteerde transfersom van tachtig miljoen euro in zijn nog vier jaar doorlopende contract staan. Desondanks schrijven Engelse kranten de 24-jarige aanvaller naar Chelsea, dat door de dramatische seizoenstart – één punt uit de eerste twee duels – de transfermarkt op wil gaan. The Telegraph stelt dat de Madrilenen een openingsbod van 29 miljoen euro tegemoet kunnen zien. In dat geval kan het wel eens lang duren voordat beide partijen elkaar vinden...

Ook aan de bijrol van Fabio Borini op Anfield leek maar geen einde te komen. Sunderland wilde de 24-jarige Italiaan (in 2013/14 ook al speler van The Black Cats) voor de tweede keer huren van Liverpool, maar de club van manager Dick Advocaat kreeg te horen dat Borini alleen mag worden gekocht. Dat is volgens Italiaanse media nu precies wat Internazionale van plan is. Trainer Roberto Mancini zou groen licht hebben gegeven om Borini terug te halen naar Italië, waar de goaltjesdief na zijn vertrek bij Chelsea al uitkwam voor Parma en AS Roma.

Ook Joaquín staat voor een terugkeer. De 34-jarige buitenspeler heeft volgens Spaanse kranten een akkoord bereikt met zijn jeugdliefde Real Betis, dat hij in 2006 verruilde voor Valencia. De Spaanse dribbelaar zou er zelfs een lucratief bod uit de Verenigde Arabische Emiraten voor afslaan om negen jaar na dato weer in het Estadio Benito Villamarín te gaan spelen. De vraag is of het ook zover komt, want de werkgever van Rafael van der Vaart moet nog overeenstemming bereiken met Fiorentina, dat de 52-voudige international ook een voorstel had gedaan om zijn contract te verlengen.

In zijn jonge jaren zei Joaquín dat het zijn droom was om ooit voor Real Madrid uit te komen. Die droom kwam deze zomer uit voor Marco Asensio. De halve Nederlander kwam over van Real Mallorca, maar lijkt nu alweer voorbestemd om de club te verlaten. De negentienjarige aanvaller is volgens AS dicht bij een tijdelijke overstap naar Espanyol, die zich al aandiende toen die club doelman Kiko Casilla naar Estadio Santiago Bernabéu liet vertrekken. Om geen risico te lopen met Asensio heeft coach Rafael Benítez de jeugdinternational niet opgenomen in de selectie voor het oefenduel met Galatasaray van vanavond.

Na weinig succesvolle verhuurperiodes bij FSV Mainz en Southampton zou AC Milan nu interesse hebben in Filip Djuricic.
Na weinig succesvolle verhuurperiodes bij FSV Mainz en Southampton zou AC Milan nu interesse hebben in Filip Djuricic.

Wat Benfica betreft valt er ook te praten over een verhuur van Filip Djuricic. Afgelopen seizoen speelde de Servische ex-speler van SC Heerenveen al een half jaar voor het Southampton van Ronald Koeman. Zonder al te veel succes, maar volgens berichten uit Italië ziet AC Milan er desondanks heil in om de 23-jarige technicus naar San Siro te halen. Gek genoeg zou Benfica ook nog winst kunnen maken als het tot een verkoop komt. In dat geval zou de transfersom naar verluidt 12,5 miljoen euro bedragen, vier miljoen meer dan Heerenveen in 2013 ontving.

West Bromwich Albion heeft in een officieel statement bevestigd dat het een bod van Tottenham Hotspur op spits Saido Berahino heeft afgewezen. 'We hebben totaal geen interesse in het verkopen van Saido, dat heb ik ook aan Tottenham verteld', aldus voorzitter Jeremy Peace. De 22-jarige aanvaller maakte vorig seizoen veertien doelpunten in de Premier League en WBA wil er alles aan doen om hem te behouden. 'Maar we kunnen niet zeggen dat we hem tegen geen enkele prijs laten gaan', voegde Peace eraan toe.

Oussama Assaidi keert mogelijk terug naar de Premier League. De 27-jarige Marokkaan, die eerder in Engeland speelde voor Liverpool en Stoke City, wordt volgens The Mirror door zijn club Al-Ahli verhuurd aan Norwich City. The Canaries zijn op zoek naar een vleugelaanvaller die de concurrentiestrijd kan aangaan met Nathan Redmond en Robbie Brady en Assaidi lijkt de eerste keuze te zijn.

Heeft Nicolás Otamendi zijn felbegeerde transfer naar Manchester dan eindelijk te pakken?
Heeft Nicolás Otamendi zijn felbegeerde transfer naar Manchester dan eindelijk te pakken?

Nicolás Otamendi vertrekt naar Manchester City. Volgens AS zijn de Engelsen het met Valencia eens geworden over de transfer van de 27-jarige Argentijnse centrumverdediger, die 45 miljoen euro kost. In tegenstelling tot eerdere berichten maakt Eliaquim Mangala (24) geen deel uit van de deal. Valencia wilde hem graag als ruilmiddel ontvangen, maar City-manager Manuel Pellegrini stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor.

Alex Sandro wordt de nieuwe linksback van Juventus. Italiaanse media melden dat de Turijners een deal hebben met FC Porto over de komst van de Braziliaan. Het gaat naar verluidt om een transfersom van 22 miljoen euro, terwijl de 24-jarige verdediger zelf al heeft ingestemd met een vijfjarig contract. Naar verwachting wordt de transfer vandaag of morgen definitief beklonken, waardoor Alex Sandro zondag kan debuteren voor Juventus, dat dan de Serie A begint met een thuiswedstrijd tegen Udinese.

We blijven nog even in Turijn, want Juventus maakt ook nog steeds jacht op een nieuwe spelverdeler. Julian Draxler, Oscar, Mario Götze, Wesley Sneijder en Isco werden al genoemd voor die vacature, maar nu duikt in Duitse media een nieuwe naam op. Het gaat om Henrikh Mkhitaryan van Borussia Dortmund. Juventus zou van plan zijn deze week een bod van twintig miljoen euro uit te brengen op de 26-jarige Armeniër.

Everton wees eerder deze zomer tot twee keer toe een bod van Chelsea op John Stones (21) af, maar The Blues blijven azen op de komst van de getalenteerde centrale verdediger. The Telegraph meldt dat Chelsea een nieuw bod van 42 miljoen euro gaat uitbrengen op Stones, maar dat Everton pas wil praten bij een bieding van 56 miljoen euro. De hernieuwde interesse van Chelsea voor Stones is pikant, aangezien clubicoon John Terry onder vuur is komen te liggen na zijn magere optreden tegen Manchester City van zondag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.