Transferdagboek 14/08: Ronaldo, Lacazette en De Guzman

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 14/08: Ronaldo, Lacazette en De Guzman

Het is niet een bron die we dagelijks aanhalen in deze rubriek, maar vooruit. Volgens Conor McGregor heeft Cristiano Ronaldo met Real Madrid een akkoord bereikt om zijn in 2018 aflopende contract met twee of drie jaar te verlengen. De Ier, een vriend van Ronaldo en een bekend (herstel: gevreesd) figuur in het mixed martial arts, kreeg de vraag voorgelegd of hij denkt de Portugees ooit in te kunnen halen op de fameuze 'rijkenlijst' van zakenblad Forbes. 'Volgens mij niet, want hij heeft net een nieuw contract getekend bij Real.'

Op de dag dat Arsenal een mislukte seizoenouverture beleefde, schoot Alexandre Lacazette uit zijn slof. Dankzij een hattrick van de aanvaller had Olympique Lyon geen kind aan Nancy: 0-3. Lacazette wordt al maanden gelinkt aan Arsenal. 'Als er een bod komt dat niet te weigeren valt, zal ik dat bod ook niet weigeren', liet de 25-jarige spits optekenen in gesprek met Canal+. 'Anders blijf ik hier. Ik voel me goed bij Lyon.'

De transfer van Jonathan De Guzman naar Chievo Verona is op een haar na rond. De 28-jarige middenvelder zit bij Napoli op een zijspoor en werd daarom het afgelopen half jaar al verhuurd aan Carpi. De in Canada geboren Oranje-international keerde deze zomer terug in Napels, maar daar lijkt niet weer sprake van te zijn. Volgens Italiaanse media wordt er in de huurconstructie met Chievo een optie tot koop opgenomen. Jeugdinternational Alberto Grassi kan dezelfde weg bewandelen.

Terwijl Yannick Bolasie al onderweg is naar Liverpool voor de medische keuring, kan Ronald Koeman op korte termijn mogelijk nog een spits verwelkomen bij Everton. Volgens Sky Sport Italia heeft Fiorentina een bod van ruim twintig miljoen euro afgewezen op Nikola Kalinic. De Italianen willen naar verluidt 35 miljoen hebben voor de 28-jarige Kroaat, die tussen 2009 en 2011 al voor Blackburn Rovers speelde. The Toffees zijn op zoek naar aanvallers wegens het mogelijke vertrek van Romelu Lukaku.

Als Kalinic in Florence blijft, krijgt de EK-ganger mogelijk te maken met Bastos. Lazio wil de Angolese international volgens Corriere dello Sport overnemen van FK Rostov, dinsdag opponent van Ajax in de play-offs van de Champions League. De Italiaanse krant meldt dat een akkoord nabij is, omdat de Romeinen het bod op de 24-jarige mandekker hebben verhoogd naar zes miljoen plus bonussen. Ook FC Porto heeft echter interesse in de verdediger van de Russische vicekampioen.

Marouane Fellaini is tot dusver basisspeler bij Manchester United onder leiding van José Mourinho, maar daar gaat waarschijnlijk verandering komen als Paul Pogba na zijn schorsing kan debuteren. Galatasaray heeft dat volgens Turkse media haarfijn in de gaten en wil de Belgische middenvelder naar Istanbul halen. Als het niet lukt de boomlange krullenbol in te lijven, zou de club van Wesley Sneijder overschakelen naar John Obi Mikel (Chelsea) of Cheick Tioté (Newcastle United).

Een week voor de competitiestart volgen de ontwikkelingen op de transfermarkt elkaar met name in Italië in hoog tempo op. Tal van media melden dat Simone Zaza naar Duitsland is gevlogen om met VfL Wolfsburg tot een akkoord te komen. Aanvankelijk wilde de 25-jarige spits van Juventus nog niet naar de werkgever van Bas Dost, maar hij zou onder de indruk zijn geraakt tijdens de rondleiding. En het jaarsalaris van 3,3 miljoen euro is natuurlijk ook niet slecht.

Juventus wil met de transfersom van Zaza, 25 miljoen euro, de benodigde versterking halen voor het middenveld na de recordtransfer van Paul Pogba naar Manchester United. Marcelo Brozovic geldt volgens Corriere dello Sport als eerste optie, al ging zaterdag nog het gerucht dat de voorkeur uitging naar Cesc Fabregas (Chelsea). De Oude Dame is volgens de Italiaanse krant in gesprek met alle betrokken partijen. De vraagprijs van Inter, minimaal 25 miljoen, hoeft geen probleem te zijn. Maar de Milanezen zien de Kroaat liever naar het buitenland vertrekken.

Trainer Frank de Boer hoeft volgens diezelfde krant overigens niet te vrezen dat hij geen speler terugkrijgt voor Brozovic. João Mário kreeg zaterdag een staande ovatie van de fans van Sporting Lissabon. Wellicht was het een afscheidsgroet voor de 23-jarige middenvelder, die al tijden in de belangstelling staat van Inter. Om de deal financieel mogelijk te maken, zou de Portugese EK-ganger eerst voor tien miljoen euro op huurbasis overkomen. In 2017 krijgt Sporting dan de resterende 35 miljoen middels een verplichte optie tot koop. 'Hij heeft het EK gewonnen en is een interessante speler. Niet alleen voor ons, maar ook voor andere clubs. Het is afwachten wat er gaat gebeuren', zegt De Boer tegen Gazzetta World over de interesse.

In gesprek met het medium gaat de trainer ook in op de vermeende belangstelling voor Daley Blind, met wie hij eerder bij Ajax samenwerkte. 'Natuurlijk vind ik hem een goede speler, hij is fantastisch. Dat neemt niet weg dat hij blij is bij Manchester United op dit moment. Ik ken zijn situatie en hij speelt met vertrouwen.'

Inter is genoodzaakt tot dergelijke maatregelen, omdat Mauro Icardi waarschijnlijk in San Siro blijft. Dat zei De Boer althans na de 2-0 oefenzege op Celtic. 'Mauro blijft bij ons, omdat hij een enorm belangrijke speler is.' Een laatste bod van 62 miljoen euro op de Argentijnse spits van Napoli zou daarom tevergeefs zijn. En dus is de kans groot dat Arek Milik samen met Manolo Gabbiadani mag gaan strijden om de eerste spitspositie in de Zuid-Italiaanse metropool. En De Boer heeft weer een zorg minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.