Transferdagboek 09/08: Boëtius, Vázquez en Isco

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 09/08: Boëtius, Vázquez en Isco

De Zwitserse competitie is al drie speelrondes onderweg, maar Jean-Paul Boëtius wacht nog op zijn eerste speelminuten met FC Basel. Voor Blick is dat gegeven aanleiding hardop af te vragen of het niet tijd wordt voor een afscheid van de 22-jarige aanvaller die een jaar geleden voor 2,5 miljoen euro werd overgenomen van Feyenoord. Volgens de Zwitserse krant heeft Fiorentina belangstelling voor de 22-jarige FCB–flop.

Over aanvallers gesproken, Lazio bereidt volgens het Spaanse AS een bod voor op Lucas Vázquez. De Italianen willen voor vijftien miljoen de 25-jarige aanvaller weghalen bij Real Madrid als vervanger van Antonio Candreva, die voor ruim twintig miljoen de overstap heeft gemaakt naar het Internazionale van Frank de Boer.

Aan meer spelers van Real Madrid wordt getrokken. Juventus en AC Milan zouden een oogje hebben laten vallen op Isco. Maar diens zaakwaarnemer Paco Alarcón ontzenuwt de speculaties: 'We zijn daar niet mee bezig. Er zijn veel geruchten geweest de laatste weken, maar we willen verlengen met Real', vertelde hij in Italiaanse media.  

Met de verkoop van John Stones van Everton naar Manchester City voor een recordbedrag van 55 miljoen euro heeft manager Ronald Koeman in ieder geval genoeg te besteden op de transfermarkt. Porto-verdediger Bruno Martins Indi was eerder al in beeld. De hoofdtrainer en speler kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke Feyenoord-tijd. Dinsdag kwamen er berichten vanuit Portugal dat de linksbenige mandekker is teruggezet naar het tweede elftal.

De kans lijkt echter groter dat Koeman de opvolger van Stones in Engeland vindt. Er is interesse in Lamine Koné van Sunderland, dat volgens The Daily Mail een bod van twintig miljoen euro heeft ontvangen. De geruchten dat Ashley Williams van Swansea City naar The Toffees komt, zijn nog sterker. Diverse media stellen dat er een akkoord is voor veertien miljoen, nadat de transfer eerder nog was afgeketst. Het geld zal ongetwijfeld de komende weken gaan rollen bij de club uit Liverpool.

Riyad Mahrez heeft de geruchten aangewakkerd voor een mogelijk vertrek bij Leicester City. Hoewel de Thaise voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha beweert dat de Algerijns international niet te koop is, is het niet zeker of hij blijft. Volgens The Sun werd de 24-jarige aanvaller namelijk maandag gespot bij The Chelsea Harbour, het spelershotel van Chelsea . Mahrez wordt ook gelinkt aan Arsenal.

Ondertussen kijkt Leicester wel rond voor eventuele vervangers. Zo wordt Lucas Pérez genoemd, volgens de Leicester Mercury. De 27-jarige aanvaller speelt momenteel bij Deportivo La Coruña. Daar was hij afgelopen seizoen goed voor zeventien treffers in 36 competitieduels. Pérez wordt de Spaanse Jamie Vardy genoemd, omdat hij bij clubs als Atlético Madrid en Rayo Vallecano niet verder kwam dan het tweede en derde elftal. Via Karpaty Lviv en PAOK Saloniki kwam de laatbloeier weer terecht in Spanje.

Volgens de Portugese krant A Bola heeft Sporting Lissabon serieuze belangstelling voor Luc Castaignos. De 23-jarige aanvaller van Eintracht Frankfurt staat open voor een transfer naar Lissabon, maar is het met de club nog niet eens over een contract. De Schiedamse frontman kende mede door blessureleed een matig debuutjaar in Duitsland. Hij scoorde vier keer in negentien duels.

Jonathan de Guzman krijgt geen nieuwe kans bij Napoli. De 28-jarige Nederlandse international werd de tweede helft van afgelopen seizoen verhuurd aan Carpi en vertrekt op korte termijn mogelijk naar Chievo Verona. Sky Italia meldt dat Napoli en Chievo dinsdag de onderhandelingen openen over de middenvelder, die eerder uitkwam voor Swansea City, Villarreal, Real Mallorca en Feyenoord.

Pep Guardiola heeft de clubleiding van Manchester City laten weten dat hij Samir Nasri niet nodig heeft, meldt Sky Sports. De 29-jarige Fransman zou ruim twintig miljoen euro moeten opbrengen en wordt gelinkt aan AC Milan, AS Roma en het Internazionale van Frank de Boer. Nasri speelde onder Guardiola's voorganger Manuel Pellegrini ook al weinig; vorig seizoen kwam hij niet verder dan zeven duels in de competitie.

We blijven nog even bij de nieuwe club van De Boer. Il Corriere dello Sport kopt dat de Nederlander serieus rekening moet blijven houden met een vertrek van zijn aanvoerder en sterspeler Mauro Icardi. De spits wordt al weken gelinkt aan Napoli en kan bijtekenen bij Inter, maar zendt voortdurend gemengde signalen uit. Gabriel Barbosa van Santos, beter bekend als Gabigol, is Icardi's mogelijke opvolger in Milaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.