Transferdagboek 08/08: Zaza, Lukaku en Bolasie

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 08/08: Zaza, Lukaku en Bolasie

Er gaat bijna geen dag voorbij of Simone Zaza wordt gelinkt aan tal van clubs. Met name Engelse ploegen willen zich versterken met de Italiaan die op het EK wereldfaam verwierf met zijn 'stotteraanloop' tijdens de penaltyserie tegen Duitsland. Zij mikken op een transfer op huurbasis, terwijl Juventus deze zomer juist wil cashen met de 25-jarige aanvaller. Volgens de Corriere dello Sport schrikt de vraagprijs van bijna 25 miljoen euro clubs als Watford en West Ham United af.

Romelu Lukaku wil naar verluidt op korte termijn een knoop doorhakken over zijn toekomst. De 23-jarige aanvaller van Everton wordt begeerd door zijn oude werkgever Chelsea en kan volgens The Liverpool Echo een nieuw, lucratief contract tekenen met de club van manager Ronald Koeman. Lukaku's zaakwaarnemer Mino Raiola heeft in elk geval iets meer ruimte in zijn agenda nu de transfer van Paul Pogba naar Manchester United op een oor na gevild is.

Over Everton gesproken: Yannick Bolasie zou bovenaan het verlanglijstje van Koeman staan. Crystal Palace zou zelfs al een bod van 21 miljoen euro op de 27-jarige spits hebben geweigerd. Bolasie heeft niet de cijfers van een gepatenteerde goaltjesdief: in de voorbije twee Premier League-seizoenen maakte hij in totaal negen doelpunten.

Is Royston Drenthe volgend seizoen weer te bewonderen in Europa? Volgens Het Laatste Nieuws wil Waasland-Beveren in ieder geval een poging wagen. De Belgische club, die vorig seizoen twaalfde werd, hoopt de ex-Feyenoorder te kunnen verleiden tot een transfer. De inmiddels 29-jarige Drenthe staat momenteel onder contract bij Baniyas uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De zoektocht van Mario Balotelli naar een nieuwe club verloopt erg moeizaam. Na een flirt met Ajax en Besiktas komt nu de belangstelling uit Italië gestaag op gang, maar wel van een totaal ander kaliber clubs dan Super Mario gewend is. Pescara gooide eerder al een lijntje uit naar de 25-jarige spits en nu heeft ook Chievo Verona zijn belangstelling getoond voor de bij Liverpool overbodige aanvaller. Chievo zou Balotelli voor een seizoen willen huren.

AS Roma heeft nog altijd geen opvolger van de naar Juventus vertrokken Miralem Pjanic gevonden. De Romeinen weten wel wie zij willen: Borja Valero van Fiorentina. De paarshemden zijn echter niet enthousiast over een mogelijk vertrek van de 31-jarige regisseur. Helemaal omdat AC Milan aan een andere middenvelder van Fiorentina trekt. De Rossoneri hebben namelijk hun pijlen op Milan Badelj gericht. Volgens diverse Italiaanse media is een akkoord tussen Milan, Fiorentina en de Kroaat dichtbij.

Over naar Engeland, waar Arsenal een paar dagen voor de competitiestart wel érg dun in zijn verdedigers zit. Per Mertesacker is langdurig geblesseerd, Laurent Koscielny niet speelklaar en nu lijkt ook Gabriel Paulista enige tijd uitgeschakeld nadat hij zondag uitviel in het oefenduel met Manchester City. 'We hebben nu wel erg weinig verdedigers over', beaamde manager Arsène Wenger, die overweegt de transfermarkt op te gaan. Virgil van Dijk van Southampton wordt door Engelse media nog altijd genoemd als belangrijke kandidaat voor een overstap naar Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.