Transferdagboek 04/08: Stones, Sakho en Schweinsteiger

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 04/08: Stones, Sakho en Schweinsteiger

De geruchten zijn er al weken, maar een transfer van John Stones van Everton naar Manchester City lijkt nog ver weg. De club van manager Ronald Koeman laat de 22-jarige verdediger pas gaan bij een bod van vijftig miljoen pond, 59 miljoen euro volgens de laatste wisselkoersen. Volgens Sky Sports beslist City op korte termijn of Stones dit bedrag waard is. Anders wordt het tijd om naar een alternatief uit te kijken.

West Bromwich Albion ziet af van het aantrekken van Diafra Sakho. De 26-jarige aanvaller van West Ham United kampt met een rugprobleem, zo weet de BBC. Naar verluidt had West Bromwich Albion een bedrag van bijna twintig miljoen euro over voor Sakho. Zijn komst had vermoedelijk het vertrek ingeluid van Saido Berahino, die wordt gelinkt aan zowel Stoke City als Crystal Palace.

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft zijn eigen voorzitter teruggefloten. Karl-Heinz Rummenigge zei eerder deze week namelijk dat Bastian Schweinsteiger eventueel terug zou kunnen keren bij Der Rekordmeister. Ancelotti heeft evenwel geen behoefte aan de bij Manchester United uit de gratie geraakte middenvelder. 'Hij maakt geen deel uit van onze plannen. Schweinsteiger heeft het hier fantastisch gedaan, maar dit is niet het moment voor een terugkeer', aldus de Italiaan tijdens een persmoment van Bayern.

Julian Draxler is er donderdag niet bij als VfL Wolfsburg in Zweden oefent tegen Malmö FF. De officiële lezing is dat de 22-jarige EK-ganger een lichte knieblessure heeft, maar de eigenlijke reden zou zijn dat hij op het matje is geroepen door de voorzitter van de raad van toezicht. Wolfsburg wil Draxler aan zijn contract houden om hem volgend jaar voor de vastgelegde tranfsersom van 75 miljoen euro te verkopen. Arsenal zou in dat geval nog een jaar geduld moeten hebben. The Gunners willen volgens Engelse media zestig miljoen voor hem neertellen.

Ondertussen heeft Wolfsburg zelf op de transfermarkt nog geen succes bij de zoektocht naar een spits. La Gazzetta dello Sport stelt dat Juventus een bod van 25 miljoen euro heeft ontvangen voor Simone Zaza, maar de Italiaan gaat liever naar AC Milan of AS Roma. Die clubs zijn echter nog niet concreet. Wellicht dat Mario Gómez een goed alternatief is voor Die Wölfe. Van Borussia Dortmund hoeft de werkgever van Bas Dost en Jeffrey Bruma geen concurrentie te verwachten. Directeur Michael Zorc heeft de geruchten over een deal naar het rijk der fabelen verwezen.

Dat een spits aantrekken een moeilijk verhaal kan zijn, blijkt wel uit de aanhoudende transfersaga rond Mauro Icardi. Nu Internazionale de Argentijn niet wil laten gaan (zie onder), zou Napoli werk maken van de terugkeer van Edinson Cavani. De Uruguayaanse spits werd drie jaar geleden voor 64 miljoen euro verkocht aan Paris Saint-Germain. Napoli is nu bereid dat bedrag op tafel te leggen, al is PSG er weinig aan gelegen na Zlatan Ibrahimovic zijn enige andere echte spits te laten gaan. Cavani zou met zijn hoofd al in Zuid-Italië zijn en zijn jawoord hebben gegeven. Met de van Ajax overgekomen Arek Milik trok Napoli eerder deze week al een spits aan.

Een bedrag van 65 miljoen euro is ook de inzet van gesprekken tussen Bayern München en Real Madrid, beweert AS. Het zou gaan om de transfer van David Alaba, die al langer in de belangstelling staat van De Koninklijke. Bayern zou bereid zijn mee te werken aan de transfer, onder voorwaarde dat Pepe naar Zuid-Duitsland komt. Daar wil Real echter niets van weten, zoals ook het betrekken van Raphaël Varane onbespreekbaar was. De kans is daarom groot dat een akkoord uitblijft, omdat Bayern dan alleen zaken wil doen voor tachtig miljoen euro.

Bayern München zou David Alaba willen verkopen aan Real Madrid als het in ruil daarvoor Pepe krijgt.
Bayern München zou David Alaba willen verkopen aan Real Madrid als het in ruil daarvoor Pepe krijgt.

Alex was ooit ook een van de meest begeerde verdedigers op de Europese velden, maar is inmiddels in de herfst van zijn loopbaan beland. De 34-jarige ex-PSV'er zit momenteel zonder club na zijn vertrek bij AC Milan. Volgens geruchten in Italië wil FC Porto wel met de Braziliaan in zee. Het zou een vertrek van de in Engeland gewilde Bruno Martins Indi nog waarschijnlijker maken.

Luiz Adriano kwam vorig jaar als grote naam binnen bij AC Milan, maar mag alweer vertrekken. De Braziliaan is voor de spitspositie namelijk derde keus achter Carlos Bacca en Gianluca Lapadula. Italiaanse media melden dat de 29-jarige Adriano, die furore maakte bij Shakhtar Donetsk, in de belangstelling staat van FC Porto en Zenit Sint-Petersburg.

We blijven nog even in Milaan. De afgelopen weken is Mauro Icardi op deze plek vaak in verband gebracht met een transfer van Internazionale naar Napoli, maar de deal gaat niet door. Inter heeft alle biedingen van Napoli afgewezen en is nu met Icardi in gesprek over een nieuw contract. De Argentijnse spits wil graag bijtekenen en bevestigde die intentie onder meer met onderstaande tweet.

Chelsea-manager Antonio Conte kijkt tijdens de Olympische Spelen met speciale aandacht naar Tiago Maia van Brazilië. De Londense club heeft een bod van twintig miljoen euro in voorbereiding op de middenvelder van Santos, meldt The Mirror. Voor de negentienjarige speler moet Chelsea niet alleen praten met Santos, maar ook met Kia Joorabchian. De supermakelaar heeft dertig procent van de transferrechten van Maia in handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.