Transferdagboek 02/08: Toivonen, Rui Patrício en De Sciglio

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 02/08: Toivonen, Rui Patrício en De Sciglio

Ola Toivonen staat voor een overstap naar Toulouse. Volgens diverse Franse media is die club in verregaande onderhandelingen met Stade Rennes over een transfer van de aanvaller. Ex-PSV'er Toivonen speelde vorig seizoen op huurbasis voor Sunderland, maar overtuigde niet in Engeland.

Manchester City en Everton zijn in de markt voor Rui Patrício. Dat schrijft The Mirror. De kersverse Europees kampioen staat nu nog onder contract bij Sporting Lissabon, maar is voor ongeveer zeven miljoen euro op te halen. City wil Patrício als concurrent voor Joe Hart, terwijl manager Ronald Koeman de Portugees ziet als de ideale eerste keeper voor Everton.

Ook Arsenal zoekt versterking. Manager Arsène Wenger ligt onder vuur vanwege zijn inactiviteit op de transfermarkt, maar heeft zich volgens The Daily Mail gemeld bij Crystal Palace voor de overname van Scott Dann. De ervaren verdediger moet de geblesseerde Per Mertesacker vervangen.

Liverpool heeft een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Mattia De Sciglio. De vleugelverdediger van AC Milan staat ook in de belangstelling van Napoli, meldt La Gazzetta dello Sport. Liverpool zoekt nog een linksback en werd ook al in verband gebracht met PSV'er Jetro Willems.

Speelt Mattia De Sciglio komend seizoen in de Premier League? Als het aan Liverpool ligt wel.
Speelt Mattia De Sciglio komend seizoen in de Premier League? Als het aan Liverpool ligt wel.

Internazionale, stadgenoot van AC Milan, probeert juist een speler binnen te halen. Corriere della Sera meldt dat de Nerazzurri in gesprek zijn met Chelsea over Oscar. De Braziliaanse international lijkt onder de nieuwe trainer Antonio Conte niet te hoeven rekenen op een basisplaats in Londen.

Anderlecht hoopt nog altijd Nicolas Lombaerts van Zenit Sint-Petersburg aan te trekken. Volgens Het Nieuwsblad stelt de Belgische topclub een vierjarig contract voor aan de 31-jarige verdediger met een jaarloon van 1,7 miljoen euro bruto. De club uit Brussel wil dan echter wel een clausule laten opnemen om de verbintenis te herzien bij een lange afwezigheid door een blessure. Lombaerts, die eerder in belangstelling stond van Ajax en PSV, is namelijk nogal blessuregevoelig de laatste jaren. Behalve het hoge salaris zou Anderlecht ook de transfersom van vier à vijf miljoen euro moeten ophoesten, maar dat is Paars-wit  wat te gortig. De 33-voudig Belgisch landskampioen is vooralsnog bereid om tweeënhalf miljoen euro te betalen.

En we blijven nog even in Brussel. Steven Defour wil Anderlecht verlaten, omdat hij afgelopen weekend door een klein groepje fans stevig werd uitgejouwd vanwege zijn verleden bij Standard Luik. Er zou volgens Het Nieuwsblad al een club zijn die zes miljoen wil betalen voor de 28-jarige middenvelder. De Belgische krant zinspeelt mogelijk op interesse uit het Midden-Oosten. Anderlecht probeert Defour ondertussen nog op andere gedachten te brengen en wil graag een antwoord vóór 10 augustus.

Rafinha kan mogelijk weer terugkeren bij Celta de Vigo, meldt het Spaanse medium El Desmarque. De 23-jarige aanvallende middenvelder uit Brazilië denkt na de komst van André Gomes (Valencia) en Denis Suárez (Villarreal) naar Barcelona weinig speelminuten te krijgen. Celta heeft inmiddels al gesproken met Mazinho, zijn vader en zaakwaarnemer. Rafinha speelde in het seizoen 2013/14 al op huurbasis bij de club uit Galicië. Destijds kwam hij in 32 Primera División-duels tot vier doelpunten en zeven assists.

Bayern München-aanvoerder Philipp Lahm hoopt zijn oude ploeggenoot Bastian Schweinsteiger te kunnen verleiden tot een terugkeer naar Beieren. 'Een man als hij is voorbestemd om te spelen in dit team. Hij weet alles en kent iedereen', aldus Lahm tegen Bild over de 32-jarige middenvelder van Manchester United, die maandag door zijn nieuwe coach José Mourinho uit de selectie werd gezet.  

Onlangs meldde El Mundo Deportivo dat André-Pierre Gignac in belangstelling zou staan van Barcelona, nu heeft zijn club Tigres tegenover ESPN Deportes aangegeven een vertrek van de Franse aanvaller niet in de weg te staan. In het contract van Gignac staat een afkoopclausule, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom kan vertrekken uit Midden-Amerika. Tigres-coach Ricardo Ferretti heeft gezegd dat er nog geen contract heeft plaatsgevonden met Barcelona.

AS Roma heeft Federico Fazio bijna binnen, zo heeft trainer Luciano Spalletti bevestigd. De Argentijnse centrumverdediger is overbodig bij Tottenham Hotspur en kan op huurbasis naar Rome verkassen. De Romeinen kunnen de mandekker volgens Sky Sports voor vier miljoen euro definitief inlijven. 'Het klopt dat we hem volgen en we hopen zijn transfer snel af te ronden. Federico heeft specifieke kwaliteiten en heeft bovendien de Europa League gewonnen', aldus Spalletti. Dat laatste deed Fazio met Sevilla, waar hij het afgelopen seizoen als huurling actief was.

Ook Thomas Vermaelen is in beeld bij Roma, zo schrijft voetbaljournalist Gianluca Di Marzio. De vraagprijs van Barcelona zou mogelijk een struikelblok vormen. De Catalanen hopen vijftien miljoen euro te ontvangen voor de ex-Ajacied. Defensieve versterkingen zijn welkom bij Roma nu Antonio Rüdiger en Mário Rui geblesseerd zijn.

Het is nog altijd de vraag waar de toekomst van Alexandre Lacazette ligt. Een bod van Arsenal ter waarde van 35 miljoen euro werd vorige week door Olympique Lyon afgewezen. Ook Lyon-trainer Bruno Genesio weet nog niet of hij bij de seizoenstart over de 25-jarige aanvaller kan beschikken. 'Als trainer wil ik graag mijn beste spelers houden, maar sommige aanbiedingen kun je niet afwijzen', aldus de coach tegen Sky Sports.

Swansea City lijkt bereid afscheid te nemen van boegbeeld Ashley Williams. De Welshe club heeft volgens The Guardian een Everton-bod van twaalf miljoen euro op de 31-jarige verdediger geaccepteerd. Ronald Koeman kan een geroutineerde verdediger wel gebruiken, aangezien John Stones hevig in verband wordt gebracht met Manchester City en Phil Jagielka kampt met een hamstringblessure. Williams bereikte eerder zomer met Wales de halve finale op het EK.

Je kunt er bijna vergif op innemen dat Moussa Sissoko deze zomer vertrekt bij Newcastle United, maar een transfer heeft nog geen concrete vormen aangenomen. Wel staat Real Madrid op het punt een bod uit te brengen op de EK-uitblinker, zo weet The Chronicle. De 26-jarige Sissoko zou voor zichzelf al hebben besloten nooit meer te willen spelen bij de uit de Premier League gedegradeerde club. Newcastle heeft zijn huiswerk in elk geval al gedaan. Mohamed Diamé staat in de coulissen om Sissoko op te volgen. De 29-jarige Senegalees komt eerdaags over van Hull City.

Claudio Ranieri zou van de Leicester City-eigenaren een 'blanco cheque' hebben gekregen om zijn selectie verder te versterken. Althans, dat bericht The Sun. De leiding van The Foxes wil na de landstitel 'doorpakken' en de ambities gestalte geven met enkele aankopen. De Italiaanse manager verwelkomt volgens Engelse media deze week in geval Bartosz Kapustka. De negentienjarige middenvelder komt over van het Poolse Cracovia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.