Transferdagboek 05/08: Benteke, Lewandowski en Hector

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 05/08: Benteke, Lewandowski en Hector

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Robert Lewandowski op korte termijn vertrekt bij Bayern München. De Poolse spits staat op het punt om een nieuw contract te tekenen met Der Rekordmeister. 'We zijn klaar om te verlengen', zegt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen Bild. De 27-jarige aanvaller heeft bij de Beierse club nog een verbintenis tot 2019.

Liverpool-manager Jürgen Klopp verwacht dat Christian Benteke vertrekt uit de Engelse havenstad, maar dan moet wel het juiste bedrag worden betaald, zo laat hij weten aan Sky Sports. De Belgische spits, die nog een contract heeft tot medio 2020, verruilde medio 2015 Aston Villa voor The Reds. Hij kwam afgelopen seizoen tot negen doelpunten in 29 Premier League-duels.

We blijven nog even bij Liverpool. De achttienvoudig Engels landskampioen zit achter 1. FC Köln-verdediger Jonas Hector aan. Klopp is namelijk niet overtuigd van de prestaties van de huidige linksback Alberto Moreno. Daarom denkt de Duitse coach aan Hector, die basisspeler was op het EK in Frankrijk, waar Duitsland in de halve finale door Frankrijk werd uitgeschakeld (0-2). Köln vraagt 23 miljoen euro en dat bedrag lijkt geen enkel probleem voor Liverpool.

Benjamin Stambouli lijkt al na een jaar te vertrekken bij Paris Saint-Germain, melden diverse Franse en Spaanse media. De verdedigende middenvelder, die eerder speelde voor Montpellier en Tottenham Hotspur, heeft een aanbieding op zak van Real Betis en ziet een overstap naar Spanje wel zitten. Bij PSG kreeg de 25-jarige Stambouli vorig seizoen niet veel speeltijd.

Een van de redenen van Ronald Koeman om Southampton te verlaten voor Everton, waren de financiële mogelijkheden van die laatste club. Koeman mag fors investeren in nieuwe spelers en zoekt dan ook versterkingen in een hoog segment. Volgens The Independent heeft Everton nu zelfs concrete belangstelling voor Julian Draxler. De Duitse international van VfL Wolfsburg staat ook in de belangstelling van Arsenal en kost minimaal zestig miljoen euro.

Martin Ødegaard mag alweer vertrekken bij Real Madrid. Het Noorse talent kan naar Duitsland, maar wil zelf liever naar Liverpool.
Martin Ødegaard mag alweer vertrekken bij Real Madrid. Het Noorse talent kan naar Duitsland, maar wil zelf liever naar Liverpool.

Martin Ødegaard staat op het punt om Real Madrid te verlaten. Het Noorse wonderkind mag op huurbasis vertrekken en Hamburger SV en Bayer Leverkusen willen hem graag binnenhalen. De inmiddels zeventienjarige vleugelspits wil zelf echter nog even wachten en hoopt dat ook Liverpool hem een aanbieding doet, schrijft The Daily Mail.

De toekomst van Thomas Vermaelen lijkt in de Serie A te liggen. De verdediger is overbodig bij Barcelona en staat nadrukkelijk in de belangstelling van AS Roma, dat de Belg in eerste instantie wil huren. Barça is volgens Sky Sport Italia bereid om Vermaelen voor twee miljoen euro te verhuren, waarna Roma hem volgend jaar voor twaalf miljoen definitief kan inlijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.