Transferdagboek 06/08: Pogba, Ayew, Draxler en Gabigol

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 06/08: Pogba, Ayew, Draxler en Gabigol

De transfersoap rond Paul Pogba blijft zich maar voortslepen. Alles wijst erop dat de 23-jarige middenvelder van Juventus naar Manchester United gaat verkassen. Italiaanse en Engelse media geven onvermoeibaar updates van de laatste status van deze toptransfer. Zo heeft Juventus-trainer Massimiliano Allegri gesteld dat Pogba zich maandag gewoon moet melden op de training. Manchester Evening News stelt dat het niet zover gaat komen, omdat United dit weekend de medische keuring van Pogba wil afronden.

André Ayew is hard op weg naar West Ham United. Zowel BBC als Sky Sports meldt dat Swansea City een bod van twintig miljoen pond op de 26-jarige aanvaller aanvaard heeft. De club uit Wales gaat deze transfersom waarschijnlijk deels herinvesteren in Borja Bastón. De 23-jarige aanvaller staat op dit moment nog onder contract bij Atlético Madrid, na een succesvolle uitleenbeurt bij Eibar in de vorige jaargang.

Het is bij VfL Wolfsburg erg slecht gevallen dat Julian Draxler openlijk gesteld heeft dat hij een zomerse transfer wil maken. Duitse media melden dat Draxler een boete van honderdduizend euro heeft gekregen voor zijn uitspraken. De Duitse international wordt begeerd door Paris Saint-Germain, Juventus en Arsenal.

Julian Draxler lijkt een transfer uit zijn hoofd te moeten zetten.
Julian Draxler lijkt een transfer uit zijn hoofd te moeten zetten.

Zaakwaarnemer Wagner Ribeiro heeft tegenover Lance Net bevestigd dat Internazionale een bod heeft uitgebracht op zijn cliënt Gabriel Barbosa. De Braziliaanse aanvaller, die met Brazilië uitkomt op de Olympische Spelen, moet circa 25 miljoen euro  kosten. Als het Inter lukt om Gabigol aan te trekken, dan troeft de Italiaanse club Juventus en Barcelona af.

Een opvallend gerucht uit Rusland dat mogelijk goed nieuws voor Ajax betekent: Kurban Berdyev, de succestrainer van FK Rostov, staat op het punt om de overstap te maken naar Spartak Moskou. Het Russische Match TV meldt stellig dat de coach van de Ajax-opponent in de play-offs van de Champions League voor twee jaar gaat tekenen bij de club van buitenspeler Quincy Promes. Berdyev lijkt daarnaast van plan om mandekker Bastos en aanvaller Serdar Azmoun mee te nemen van Rostov naar Moskou. Wordt ongetwijfeld vervolgd..

Na een jaar bij Reading staat Ola John aan de vooravond van weer een tijdelijke verhuizing. Dit keer is de bestemming Toulouse, dat de 24-jarige aanvaller voor een jaar op huurbasis overneemt van Benfica. De deal met de club uit de Ligue 1 wordt pas afgerond als John zijn contract met een jaar verlengt tot medio 2019, zo weet het Portugese Record te melden. Maar dat gaat naar verluidt komende week gebeuren.

Kelechi Nwakali prijst zich gelukkig met zijn contract met Arsenal. Maar de achttienjarige Nigeriaan moet naar alle waarschijnlijk eerst elders ervaring opdoen om te debuteren in de hoofdmacht van The Gunners. Volgens Nigeriaanse media heeft Nwankwo Kanu, voormalig aanvaller van Ajax en Arsenal, in Amsterdam gewezen op de beschikbaarheid van Nwakali, de mvp van het laatste WK Onder-17.

Zinedine Zidane is zijn vader maar dat heeft nog niet geleid tot een debuut in de hoofdmacht van Real Madrid. Middlesbrough staat volgens The Daily Mail klaar een oplossing te bieden voor de 21-jarige Enzo Fernández om zich alsnog op het hoogste niveau te laten zien. Dat Boro-manager Aitor Karanka als speler een verleden heeft bij De Koninklijke kan ongetwijfeld helpen om de jonge Zidane naar Boro te lokken. Nu vader Zidane naar verluidt zijn zegen heeft gegeven lijkt het nog slechts een kwestie van dagen.

Middlesbrough zou daarnaast ook nog in de markt zijn om Nicolai Boilesen onderdak te bieden. De Deense linksback, na zijn vertrek bij Ajax nog op zoek is naar een nieuwe club, lijkt echter op weg naar België. Daarom bekijkt de promovendus ook naar Fabio, de Braziliaanse linksback van Cardiff City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.