Transferdagboek 10/08: Kums, Januzaj, Matuidi en Balotelli

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 10/08: Kums, Januzaj, Matuidi en Balotelli

Sven Kums belandde ooit op de bank bij SC Heerenveen, maar werd vorig seizoen verkozen tot de beste speler van de Belgische competitie. De aanvoerder van AA Gent kan nu promotie maken, want volgens Calciomercato heeft AS Roma verregaande belangstelling voor Kums. De middenvelder geldt als de belangrijkste kandidaat om Leandro Paredes, die in de belangstelling staat van Engelse clubs, te vervangen.

Crystal Palace heeft de onderhandelingen met Liverpool over Christian Benteke toch weer opgepakt, weet The Guardian. Eerder werden de gesprekken gestaakt omdat de clubs maar niet tot een akkoord kwamen, maar Palace hoopt Liverpool nu te overtuigen met een bod van veertig miljoen euro. Benteke zelf is al rond met Palace, dat overigens ook de Welshe EK-verrassing Hal Robson-Kanu hoopt binnen te halen.

Vorig seizoen werd hij in verband gebracht met PSV en deze zomer werd Ajax als geïnteresseerde club genoemd, maar Adnan Januzaj lijkt toch echt in Engeland te blijven. Sunderland is volgens The Manchester Evening News vrijwel rond met Manchester United over de huur van de Belg, die zelf graag weer onder manager David Moyes wil werken. Het was Moyes die Januzaj liet doorbreken bij United.

Vertrekt Blaise Matuidi deze zomer bij Paris Saint-Germain? De club is bereid om zaken te doen voor een bedrag van vijftig miljoen euro.
Vertrekt Blaise Matuidi deze zomer bij Paris Saint-Germain? De club is bereid om zaken te doen voor een bedrag van vijftig miljoen euro.

Chelsea, Manchester United, Real Madrid en Juventus kunnen in actie komen, want volgens Le Parisien is Paris Saint-Germain bereid om Blaise Matuidi van de hand te doen. De Franse international mag voor een bedrag van vijftig miljoen euro van club wisselen. Juventus, dat zoekt naar een opvolger voor Paul Pogba, zou het meest concreet zijn.

Heel even werd Ajax gelinkt aan Mario Balotelli, maar de kans dat de 25-jarige spits in Italië aan de slag gaat is toch echt een stuk groter. Super Mario zou zelf in gesprek met een lokale krant hebben gezegd wel naar Chievo Verona te willen. Het jaarsalaris van de Liverpool-aanvaller, zes miljoen euro, vormt alleen een flink obstakel. 'Dromen kost niks', zegt Chievo-voorzitter Luca Campedelli echter hoopvol. 'Maar we snappen dat het erg lastig is om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen.'

Dat is wel vaker het probleem met transfers. Wat te denken van de voortslepende saga rond Mauro Icardi. Frank de Boer heeft vlak na zijn presentatie als trainer van Internazionale nog maar eens benadrukt de Argentijnse clubtopscorer te willen behouden. Volgens La Gazzetta dello Sport gaat Napoli nog een laatste poging wagen Icardi in te lijven als opvolger van Gonzalo Higuaín. Dat zal een lastig verhaal worden, want Inter zou een bod van zeventig miljoen euro van de hand hebben gewezen.

Napoli is ook nog in gesprek met Chelsea, maar niet om een speler aan te trekken. The Blues zijn erg gecharmeerd van Kalidou Koulibaly maar hebben vooralsnog geen groen licht gekregen vanuit Zuid-Italië, ondanks een bod van veertig miljoen. De verwachting is dat de Senegalese verdediger binnen enkele dagen uitsluitsel krijgt, anders schakelt Chelsea over op alternatieven als Victor Lindeløf (Benfica) of de ook door Everton en Ronald Koeman begeerde Lamine Koné (Sunderland).

Schakelen is ook wat de zaakwaarnemer van Gabriel Barbosa, beter bekend als Gabigol, doet. De met Brazilië op de Spelen actieve aanvaller van Santos krijgt de ene na de andere aanbieding uit Europa. Behalve Juventus en Internazionale zit volgens The Guardian nu ook Leicester City achter het negentienjarige talent aan. The Foxes hebben 27 miljoen euro geboden, twee miljoen meer dan Inter en Juve. Atlético Madrid zou ook nog in de race zijn, maar slechts twintig miljoen bieden.

Gabriel Barbosa heeft de clubs in Europa voor het uitzoeken zodra hij met Brazilië is uitgevoetbald op de Olympische Spelen.
Gabriel Barbosa heeft de clubs in Europa voor het uitzoeken zodra hij met Brazilië is uitgevoetbald op de Olympische Spelen.

Hernanes staat voor een terugkeer naar zijn oude club Lazio. De 31-jarige middenvelder kwam vorig seizoen bij Juventus tot slechts zestien Serie A-duels,  waarin hij een keer scoorde en een assist verzorgde. De Romeinen, die hem in 2010 oppikten voor een slordige dertien miljoen euro, zouden hem volgens Mediaset graag terughalen naar de hoofdstad van Italië.

De Spanjaard Rául Albiol lijkt juist te willen vertrekken uit De Laars. Zijn oude werkgever Valencia zou de wens van de verdediger volgens Italiaanse media dolgraag in vervulling willen laten gaan, maar krijgt bij zijn huidige club Napoli nul op het rekest. De Napolitanen willen hem aan zijn nog een jaar doorlopende contract houden.

Een vertrek van Simone Zaza uit Italië lijkt wat dat betreft meer voor de hand liggend. VfL Wolfsburg heeft volgens Italiaanse media een akkoord bereikt met Juventus, dat de aanvaller hoopt te verkopen voor 25 miljoen euro. In Duitsland zou een vierjarig contract voor de Italiaans international klaarliggen, maar technisch directeur Klaus Allofs wilde dat tegenover BILD niet bevestigen. 'Hij is inderdaad een erg interessante speler.'

Eerder waren er in Italië nog geruchten dat Zaza een vertrek naar Wolfsburg niet zou zien ziten. La Gazzetta dello Sport zou de 25-jarige spits daarom willen aanbieden bij Chelsea om als ruilmiddel te dienen in een poging Nemanja Matic naar Turijn te halen. Het is het proberen waard, want bondscoach Antonio Conte werkte met Zaza samen bij de Italiaanse nationale ploeg.

La Gazzetta dello Sport denkt dat er een informele afspraak is gemaakt bij de verhuur van Thomas Vermaelen door Barcelona aan AS Roma. De Italianen, die een optie tot koop bedongen, hoefden namelijk geen cent over te maken voor de komst van de Belgische verdediger. Het dagblad denkt dat de Catalanen in ruil voor die genereuze deal een optie op centrumverdediger Kostas Manolas hebben bedongen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.