Robben en Bayern doen positie Van Marwijk verder wankelen

Reacties

De crisis van Hamburger SV en trainer Bert van Marwijk is nóg groter geworden. In Noord-Duitsland had Arjen Robben met Bayern München geen kind aan de ploeg van Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy, waardoor de kampioen zich plaatst voor de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal. De vernedering stopte uiteindelijk bij 0-5, de grootste bekernederlaag voor HSV ooit.

Robben en Bayern doen positie Van Marwijk verder wankelen

Vanwege de dramatische resultaten in de Bundesliga en de zeventiende plek is de druk op Van Marwijk groot. Van de laatste tien competitieduels werden er acht verloren, bovendien bleef de ploeg de laatste zes competitie-optredens zonder punten. Dat leidde niet alleen tot onrust bij de supporters, maar ook intern pleitten de nodige bestuurders uit de raad van toezicht voor het vervangen van Van Marwijk door Felix Magath.

Met de schaduw van Magath, die ook de rol van technisch directeur Oliver Kreuzer zou moeten overnemen, boven de Imtech Arena begon Van Marwijk met aanvoerder Rafael van der Vaart en aanvaller Ola John in de basis aan het bekerduel. Ouasim Bouy zat op de bank, maar viel na 71 minuten nog wel in.

Waar de 57.000 fans de thuisploeg bij de aftrap nog een hart onder de riem staken, was het na 21 minuten al raak. Nogmaals toonde HSV dat de defensie de achilleshiel is. Mario Götze kon de vogelvrije Mario Mandzukic aanspelen. De Kroaat tikte eenvoudig binnen. Vijf minuten daarna was het de Braziliaan Dante die het laatste restje hoop bij HSV wegnam. Tot overmaat van ramp voor Van Marwijk moest ook Van der Vaart nog voor rust vanwege fysieke ongemakken het strijdtoneel verlaten.

Bankzitter
Na rust vergrootte Robben de misère voor HSV. Na een fraaie pass van de laatste weken veelvuldige bankzitter Toni Kroos, die ook bij de goal van Dante al aangever was, nam Robben de bal op de borst aan en schoot hij raak.

Door een intikker en een droge knal van Mandzukic was de afstraffing compleet: 0-5. Bij Bayern was behalve de hattrick van de Kroaat ook de rentree na maanden blessureleed voor Bastian Schweinsteiger opvallend. Robben bleef de gehele negentig minuten staan in het duel met zijn voormalige bondscoach.

Door de ruime zege meldt Bayern zich bij Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern in de halve eindstrijd, die medio april plaats zal hebben.

Voor Van Marwijk dreigt ontslag. De vraag is of hij zich met zijn ploeg nog mag voorbereiden op het cruciale degradatieduel met hekkensluiter Eintracht Braunschweig van zaterdag of dat Magath aangesteld zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.