'Heb het gevoel dat HSV zichzelf de vernieling in helpt'

Reacties

Onder ongekende omstandigheden moet HSV-coach Bert van Marwijk zijn ploeg voorbereiden op het bekerduel met Bayern München van woensdag. De trainer pleit voor eenheid.

'Heb het gevoel dat HSV zichzelf de vernieling in helpt'

Van Marwijk stak tijdens de persconferentie alleen zijn eigen verhaal af. De Nederlandse trainer liet vooraf weten geen vragen te zullen beantwoorden, twee dagen voor het bekerduel met Bayern München.

In de ruim twee minuten die hij nodig had ging Van Marwijk in op de ongekende machtsstrijd van afgelopen weekend, waarin een crisisberaad van de raad van toezicht na de 0-3 nederlaag van zaterdag een onverwacht einde had en de club meer schade toebracht dan goed heeft gedaan.

'Wat de laatste dagen is gebeurd, is nieuw voor mij. Ik heb het gevoel dat de club zichzelf in de vernieling helpt. Dat zou ongelooflijk zonde zijn voor deze mooie club', zei Van Marwijk. 'Het is van groot belang dat er met één stem wordt gesproken en één front wordt gevormd. Maar juist het tegenovergestelde is gebeurd.'

Magath
Na een overleg van acht uur bleek zondag geen meerderheid te zijn voor de beoogde opvolger Felix Magath, die de absolute macht had moeten krijgen bij de HSV. De Duitse international deed zelfs telefonisch zijn verhaal tijdens het overleg van de toezichthouders. Maar het was niet overtuigend genoeg.

Daardoor bleef het ontslag van de dagelijkse leiding achterwege en kon dus ook Van Marwijk zijn werk -vooralsnog- voortzetten. De oud-international had zondag de volledige steun gekregen van de directie en het bestuur.

De gang van zaken helpt niet om HSV uit de problemen te krijgen. 'Het maakt het allemaal er niet makkelijker op, ook niet voor mij', aldus Van Marwijk. 'Maar ik kan garanderen dat we, de spelers en het bestuur, een zijn. Dat is ook de enige weg om hieruit te komen.'

Ondanks alle onrust gooit Van Marwijk allerminst de handdoek. 'Ik kan beloven dat we tot het einde zullen vechten om niet te degraderen. Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.'

Lees hier een uiteenzetting over de bestuurlijke en sportieve onrust bij HSV.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.