Van Marwijk overleeft machtsstrijd bij HSV

Reacties

Na een vergadering van ruim acht uur kwam er uiteindelijk een persverklaring van Hamburger SV: geen nieuws. De elfkoppige raad van toezicht vergaderde zondagavond over de toekomst van de club, maar uiteindelijk was er geen tweederde meerderheid die nodig was om Felix Magath binnen te halen en Bert van Marwijk te ontslaan.

Van Marwijk overleeft machtsstrijd bij HSV

Vooralsnog staat Van Marwijk maandag voor de spelersgroep en bereidt hij die voor op het bekerduel met Bayern München. De handelwijze van de raad van bestuur en de gebeurtenissen van zaterdag en zondag maken pijnlijk duidelijk dat HSV een stuurloze club is die wordt geregeerd door chaos. Afgelopen donderdag hadden vier leden van de raad van toezicht een onderhoud met Magath die in hun ogen de club zou moeten redden van de ondergang.

De sportieve crisis is namelijk duidelijk. HSV verloor zaterdag voor de zesde keer op rij en is afgezakt naar de zeventiende plaats op de ranglijst. Ook Magath heeft inmiddels in de publiciteit laten weten dat hij klaar is voor HSV, maar uiteindelijk bleek er onvoldoende steun voor de komst van de oud-speler en oud-coach van HSV.

Het dagelijks bestuur en technisch directeur Oliver Kreuzer spraken zich positief uit over het functioneren van Van Marwijk, vervolgens was er ook in de raad van toezicht geen tweederde meerderheid om Magath toch nog binnen te loodsen. De steun van het dagelijks bestuur en Kreuzer voor Van Marwijk was logisch, ook zij moesten namelijk vrezen voor hun baan door de eventuele komst van Magath. Omdat de raad van toezicht niet gemachtigd was om Van Marwijk zelf te ontslaan is nog wel gepoogd om hem als bestuurslid binnen te loodsen zodat hij zelf Kreuzer en Van Marwijk kon ontslaan, maar ook dat mislukte zondagavond.

Magath gaf per telefoon een uiteenzetting van zijn plannen om HSV te redden, maar dat leverde onvoldoende steun op voor de benodigde meerderheid in de raad. Het gevolg is dat Bert van Marwijk nog steeds de coach is van een club die wordt geregeerd door chaos en waar een gedeelte van de raad van toezicht en het bestuur tegenover elkaar staan. Hoe lang is niet duidelijk. Woensdag is de bekerwedstrijd tegen Bayern München en komend weekeinde volgt het cruciale uitduel met de nummer laatst van de Bundesliga, Eintracht Braunschweig. In Hamburg verandert de situatie elke dag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.