Druk op Van Marwijk neemt toe na zesde nederlaag op rij

Bert van Marwijk heeft met een Nederlands getint Hamburger SV pijnlijk verlies geleden tegen Hertha BSC (0-3), waar Jos Luhukay trainer is. De druk op HSV-coach Van Marwijk neemt daardoor toe.

HSV zakte vorige week naar de zeventiende plaats in de Bundesliga, waarmee de eerste degradatie in de clubgeschiedenis dreigt voor de club uit Hamburg. Een goed resultaat tegen promovendus Hertha was derhalve zeer gewenst. Van Marwijk koos ervoor om Ola John, Ouasim Bouy en Rafael van der Vaart allemaal in de basis te laten beginnen in het cruciale duel.

Na een kwartier kregen de bezoekers uit Berlijn een uitgelezen kans om de leiding te nemen. Adrián Ramos zag zijn strafschop echter gekeerd worden door HSV-doelman René Adler. Nog geen minuut later nam Hertha alsnog een voorsprong, toen Sami Allagui een corner binnen knikte. Acht minuten daarna herstelde Ramos zijn misser, door na een vrije trap raak te koppen. Vlak voor rust maakte diezelfde Ramos al aan alle spanning een einde door na een snelle counter de 3-0 te maken.

Slechte serie
Van Marwijk besloot daarop Bouy in de rust te wisselen. In een bloedeloze tweede helft kwam HSV echter geen moment meer in de wedstrijd, waardoor het voor de zesde maal op rij onderuit ging in de Bundesliga. Van Marwijk pakte als oefenmeester bij HSV slechts twaalf punten in veertien competitiewedstrijden.

Door de nederlaag blijft HSV zeventiende in de Bundesliga. Luhukay presteert daarentegen uitstekend met Hertha en staat op de zevende positie. Het gat naar de zesde plaats, die recht geeft op Europees voetbal, bedraagt slechts twee punten voor de ploeg uit Berlijn.