Toiletrel in Duitsland: Hansa Rostock weigert Dixi-donatie te ontvangen

Reacties

Tweede Bundesliga-deelnemer Hansa Rostock heeft geweigerd om een donatie van 3300 euro, bedoeld voor de jeugdopleiding, in ontvangst te nemen. Dat bedrag was aangeboden door… een bedrijf dat in mobiele toiletten handelt. Dat zit als volgt.

Toiletrel in Duitsland: Hansa Rostock weigert Dixi-donatie te ontvangen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De supporters van Rostock staan er in Duitsland niet bepaald goed op, en vorig seizoen hadden enkele raddraaiers het sanitairgebouw van tegenstander Sankt Pauli kort en klein geslagen. Daarop besloot de club om de toiletten dit seizoen gesloten te houden. Mochten de Hansa-fans dan nergens hun bier en braadworsten lozen, na zo'n lange rit? Natuurlijk wel. Sankt Pauli huurde hij het bedrijf van Otto Dörner veertig mobiele toiletten in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dörner is niet vies van wat reclame en zag zijn kans schoon om hier ook een mooie stunt van te maken. Voor elk toilet dat na het bezoek van Hansa nog in min of meer aanvaardbare staat verkeerde, loofde Dörner een beloning van honderd euro uit, ten gunste van de jeugdopleiding van de bezoekers. Grondige inspectie leerde dat 33 van de veertig toiletten nog in goede staat waren, dus Dörner was van plan om 3300 euro over te maken.

Hansa Rostock kon niet lachen om de grap uit Hamburg, waar zelfs op het scorebord verscheen dat er voor de Hansa-fans alleen dixi's ter beschikking waren. Dörner heeft sportief gereageerd op het verzoek om het geld te steken waar de zon niet schijnt. De firma heeft het bedrag opgehoogd naar vijfduizend euro. Er gaat duizend euro naar een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker, en vier keer duizend naar vier clubs in Mecklenburg-Vorpommern, de deelstaat waar Hansa Rostock vandaan komt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hansa Rostock
Meer over Hansa Rostock
Meer FC Sankt Pauli
Meer over FC Sankt Pauli
Meer 2. Bundesliga
Meer over 2. Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.