Naam Magath blijft rondzingen bij Hamburger SV

Reacties

Terwijl Bert van Marwijk het bestuurlijk stuurloze Hamburger SV op het veld vooruit probeert te helpen, gaat op de achtergrond het spel verder om Felix Magath binnen te halen als verlosser.

Naam Magath blijft rondzingen bij Hamburger SV

Van Marwijk deed maandag een dringend beroep op alle partijen om de rijen te sluiten en samen de strijd aan te gaan. De trainer had met lede ogen moeten aanschouwen hoe de raad van toezicht afgelopen weekend met een crisisberaad HSV juist dieper in de problemen bracht.

'Wat de laatste dagen is gebeurd, is nieuw voor mij. Ik heb het gevoel dat de club zichzelf in de vernieling helpt', zei de Nederlandse trainer, wiens dreigende ontslag nog immer in de lucht hangt. Want juist de raad van toezicht lijkt doof voor het appèl met één mond te spreken.

De noodzakelijke tweederde meerderheid om in te grijpen bleek zondag in de raad van toezicht niet aanwezig, waardoor de beoogde redder in nood Magath nog in de wachtkamer moest plaatsnemen. Maar de oud-international is allerminst van het toneel verdwenen.

Quälix
Op de achtergrond wordt nog immer overlegd om de tegenstanders van Magath in de raad van toezicht te overtuigen alsnog in te stemmen met de wisseling van de wacht. De voorstanders hebben haast. Gesproken wordt snel te handelen zodat Quälix mogelijk woensdag tijdens het bekerduel met Bayern München dan wel uiterlijk zaterdag voor het cruciale duel met Eintracht Braunschweig op de HSV-bank zou kunnen terugkeren.

Magath staat open voor rentree bij de club die hem als speler grote successen heeft gebracht. De zestigjarige Duitser, die de absolute macht zou krijgen als trainer en (technisch) directeur, heeft zich via Facebook al aangeboden. Zondag deed hij bovendien zijn verhaal tijdens de zitting van de raad van toezicht.  

Schrikbewind
De vraag is of Magath wel de juiste man is voor de selectie van Hamburger SV, die juist niet overloopt van zelfvertrouwen. De oud-international staat bekend als een harde trainer die er niet voor terugdeinst een schrikbewind te voeren. Daarmee zou hij het toch al lage vertrouwen verder kunnen ondermijnen.

Sowieso voeren alle ontwikkelingen, al dan niet op de achtergrond, de druk alleen maar op. Het maakt het werk van Van Marwijk allerminst eenvoudiger om onder deze omstandigheden zijn ploeg voor te bereiden op de wedstrijden tegen Bayern München en Eintracht Braunschweig. De geest van Magath waart rond. En die verdwijnt alleen als er succes op het veld wordt geboekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.