'Van Marwijk is de juiste trainer voor HSV'

Reacties

Hoewel Hamburger SV mogelijk zondag op de zeventiende plaats in de Bundesliga terechtkomt, behoudt de directie van de club het vertrouwen in coach Bart van Marwijk. Dat meldt technisch directeur Oliver Kreuzer in gesprek met BILD.

'Van Marwijk is de juiste trainer voor HSV'

Zaterdag ging HSV, met de Nederlanders Ouasim Bouy, Ola John en Rafael van der Vaart in de gelederen, met 3-0 onderuit bij 1899 Hoffenheim. Door het verlies in het degradatieduel is HSV inmiddels al zes competitieduels op rij zonder overwinning en werd bovendien al vijf keer op rij verloren.

Een crisis dus, maar Kreuzer wil de schuld niet bij Van Marwijk neerleggen. 'Jullie geven de laatste jaren alleen de trainers maar de schuld', moppert de bestuurder. 'En nu beginnen jullie weer over de trainer…'

'Ik heb het al meerdere keren gezegd en zal het nog eens doen: Bert van Marwijk is de juiste coach voor HSV. Vraag me nu maar naar andere dingen', aldus de geïrriteerde Kreuzer.

Voor Hamburger, dat bij een zege van het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek zondag naar de zeventiende plaats zakt, breken cruciale weken aan. In de komende twee duels wachten confrontaties met Hertha BSC (thuis) en hekkensluiter Eintracht Braunschweig (uit). Daarna zijn Borussia Dortmund en Werder Bremen de tegenstanders.

Overigens ontnam Van Marwijk zijn spelersgroep de vrije dag van maandag. Zij moeten toch naar de club. Afgelopen week onstond er in Hamburg juist ophef dat Van Marwijk zijn spelers een vrije dag gunde na de nederlaag tegen Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.