Van der Vaart: 'Dit seizoen is een echte ramp'

Reacties

Hamburger SV-captain Rafael van der Vaart zit in zak en as na de 3-0 nederlaag tegen 1899 Hoffenheim. 'Dit seizoen is een echte ramp. Zo is voetbal niet leuk meer.'

Van der Vaart: 'Dit seizoen is een echte ramp'

Trainer Bert van Marwijk had zijn ploeg nog gewaarschuwd voor het cruciale duel met Hoffenheim. Maar zijn ploeg liep tegen een ruime nederlaag aan en de voorlaatste plaats in de Bundesliga dreigt nu. Van der Vaart nam het na de wedstrijd op voor de trainer. 'De coach kan hier niets aan doen. Wij waren slecht.'

'We hebben de inzet getoond die hoort bij een degradatieduel', zo vond hij. 'Maar we hebben alles geprobeerd, niets lukte. Hoe we de tegendoelpunten kregen, weet ik niet meer.' Zijn trainer weet waar het probleem ligt. 'We voetballen goed mee, maar krijgen te makkelijk tegendoelpunten. Dat is ons algemene probleem', vertelde Van Marwijk.

'De 2-0 was het omslagpunt. We hebben ons toen bij die corner amateuristisch gedragen. Na de derde treffer zag ik een wanhopig team. Dat is begrijpelijk in onze situatie. Alles zit tegen op dit moment. Dat kunnen we maar op één manier oplossen. Dicht bij elkaar blijven en de volgende wedstrijd winnen', besloot de coach.

HSV verloor voor de vijfde keer op rij en wacht al zes competitieduels op een overwinning. De ploeg van Van Marwijk, die nu nog zestiende staat, kan zondag een plaats zakken als 1. FC Nürnberg bij Hertha BSC wint. Het gat is nu nog twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.