Alles komt goed bij Schalke: Huntelaar is terug

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Deze keer is dat het duel tussen Schalke 04 en VfL Wolfsburg van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Alles komt goed bij Schalke: Huntelaar is terug

Schalke 04

Klassering: 5de plaats (31 punten uit achttien duels)
Vorm: W-V-W-G-W

Bij Schalke 04 gaat vanaf nu alles beter. Dat is de stellige overtuiging na de grandioze rentree van Klaas-Jan Huntelaar. Vorige week zondag bekroonde de Oranje-international zijn terugkeer tijdens het duel bij Hamburger SV (0-3), na maandenlange afwezigheid, met een goal. Met Huntelaar weer aan boord heeft Schalke naast het scorende vermogen ook de benodigde ervaring en leiderschap terug in de ploeg. Tot diens rentree hadden Die Königsblauen slechts acht competitiewedstrijden gewonnen en stond de positie van trainer Jens Keller onder immense druk. Daarentegen maakte Schalke op defensief vlak indruk door in vier van de laatste vijf wedstrijden de nul vast te houden.

Uitgelicht
De rentree van Huntelaar is voor alles en iedereen een grote opluchting in Gelsenkirchen. Tijdens zijn afwezigheid was niet zozeer directe vervanger, Ádám Szalai, maar met name Jefferson Farfán de grote man bij Schalke. Tegen Hamburger SV maakte de voormalige PSV'er één goal en leverde hij de assist voor de twee overige doelpunten. Dit seizoen staat Farfán alweer op zeven competitietreffers en vier assists. Slechts twee goals scheiden de Peruviaan van een persoonlijk record. Zijn debuutseizoen voor Schalke 04, 2008/09, besloot hij met negen Bundesliga-doelpunten.

VfL Wolfsburg

Klassering: 6de plaats (dertig punten uit achttien duels)
Vorm: G-W-W-G-V

VfL Wolfsburg beleefde vorige week zaterdag een pijnlijke ouverture van 2014. Ondanks alle verwachtingen na het vastleggen van topversterking Kevin De Bruyne (voor 22 miljoen euro losgeweekt van Chelsea), verloor de ploeg voor eigen publiek met 1-3 van Hannover 96. Sinds de laatste competitienederlaag – op 5 oktober 2013 tegen Eintracht Braunschweig – had Wolfsburg zich in de Bundesliga gestaag opgewerkt naar een klassering in de topvier. Niettemin worden Die Wölfe gezien als geduchte concurrent voor een Champions League-ticket. Intussen heeft Wolfsburg, na Bayern München, de duurste spelersgroep van Duitsland. Andere grote Bundesliga-teams zoals Schalke 04, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen moeten het op financieel vlak afleggen tegen Wolfsburg.

Uitgelicht
Grote discussie was er vorige week over de bezetting van het middenveld. Met De Bruyne, Maxi Arnold en Diego had trainer Dieter Hecking voor de wedstrijd tegen Hannover gekozen voor drie spelmakers die allen de nummer 10-positie ambiëren. De Bruyne rechts, Diego links en Arnold centraal; in de praktijk geen al te beste tactiek. Gevolg was namelijk dat de flanken allesbehalve optimaal bezet waren. Daardoor kwamen de vleugelverdedigers Christian Träsch en Ricardo Rodríguez onnodig vaak in de problemen.

Onderlinge historie

In de Bundesliga fungeerde Schalke 04 zestien keer als gastheer van VfL Wolfsburg. Exact de helft van de thuisduels wonnen Die Königsblauen. De voorbije drie ontmoetingen met Wolfsburg op eigen veld won Schalke zonder tegentreffer (1-0, 4-0 en 3-0). Met vier treffers is Klaas-Jan Huntelaar de meest productieve Schalke-speler ooit in de duels met VfL Wolfsburg.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
11/09/2011 VfL Wolfsburg - Schalke 04 2-1 Bundesliga
19/02/2012 Schalke 04 - VfL Wolfsburg 4-0 Bundesliga
06/10/2012 Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3-0 Bundesliga
02/03/2013 VfL Wolfsburg - Schalke 04 1-4 Bundesliga
17/08/2013 VfL Wolfsburg - Schalke 04 4-0 Bundesliga
 
Tekst: Vincent Okker

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.