Huntelaar vereffent bij rentree rekening met Van Marwijk

Klaas-Jan Huntelaar heeft bij zijn rentree meteen weer met scherp geschoten. De bij Schalke 04 in de basis teruggekeerde aanvaller leidde zijn club op bezoek bij het Nederlands getinte Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk naar een overtuigende 3-0 overwinning.

Huntelaar startte in Hamburg voor het eerst sinds 17 augustus weer in de basis bij Schalke, nadat hij destijds geblesseerd was uitgevallen met een zware kniekwetsuur. De dertigjarige goalgetter bewees meteen weer dat het scoren hem nog in het bloed zit. Na 34 minuten knikte hij koelbloedig raak uit een voorzet van Jefferson Farfán.

De openingsgoal was alweer zijn tiende doelpunt in de zeven onderlinge confrontaties met HSV. Bovendien liet de Oranje-international zijn vijftigste Bundesliga-goal en de tweehonderdste competitietreffer van zijn loopbaan aantekenen, waarmee hij en passant een openstaande rekening vereffende met Van Marwijk, die hem tijdens het EK 2012 op de bank hield. En dat terwijl Huntelaar in Hamburg na vijf maanden afwezigheid weer voor het eerst meedeed.

Klaas-Jan Huntelaar had amper een half uur nodig om zijn doelpunteninstinct te tonen.

De treffer van Huntelaar bleek bovendien de opmaat naar een eenvoudige overwinning voor Schalke, die definitief gestalte kreeg in de eerste tien minuten na rust. Eerst profiteerde Farfán van een keepersfout van Jaroslav Drogbny, vervolgens schoot Max Meyer raak uit een voorzet van de Peruviaanse ex-PSV'er.

Het betekende alweer de vierde opeenvolgende nederlaag voor het HSV van Van Marwijk, die Rafael van der Vaart in de basis liet starten en Ola John na 24 minuten in het veld bracht als vervanger van de geblesseerde Pierre-Michel Lasogga. Van der Vaart was uit een vrije trap nog wel dicht bij de gelijkmaker geweest, maar kon niet voorkomen dat HSV nu zestiende staat, slechts vier punten boven hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Schalke is vijfde.