John verheugt zich op tijd bij 'Holländer Sport Verein'

Reacties

Ola John (21) kijkt uit naar de tweede seizoenshelft met Hamburger SV. Dat vertelt de van Benfica voor de rest van het seizoen gehuurde aanvaller op de clubwebsite.

John verheugt zich op tijd bij 'Holländer Sport Verein'

John was aanvankelijk in beeld bij Ajax, maar de bij Benfica momenteel overbodige aanvaller kwam uiteindelijk bij het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk terecht. Ajax koos immers voor de eigen jeugd.

'Ik hoefde niet lang na te denken', aldus de voormalige vleugelflitser van FC Twente. 'Vijf dagen geleden hoorde ik van de interesse en wist al snel dat ik hier naartoe wilde. De Bundesliga is een competitie van zeer hoog niveau. Ik pak deze kans met beide handen aan.'

Over de doelstelling van HSV is John duidelijk. 'We moeten realistisch zijn. We staan op de veertiende plek. Ik hoop dat het beter zal gaan en dat we snel naar boven kunnen kijken. Ik ben in ieder geval fit. Ik ben de medische keuring  zonder problemen doorgekomen en kan niet wachten in Hamburg aan de slag te gaan.'

Holländer Sport Verein
John kwam niet alleen naar de club van Van Marwijk en Rafael van der Vaart. HSV huurt ook de twintigjarige Ouasim Bouy (ex-Ajax) van Juventus voor het restant van dit seizoen. Door de komst van de twee Nederlanders wordt in Duitsland zelfs al gesproken van de Holländer Sport Verein.

Voor zijn komst naar Hamburg heeft John zich al enigszins verdiept in de club. 'Ik heb met Khalid Boulahrouz (tussen 2004 en 2006 actief in Hamburg, red.) gesproken en heb natuurlijk met Rafael van der Vaart gebeld. Al sinds mijn jeugd weet ik dat HSV een grote club is. Mijn relatie met Bert van Marwijk is bovendien goed. Dit is de eerste keer dat we een lange samenwerking aan gaan. Daar kijk ik naar uit. Ouasim Bouy is een goede vriend van mij. Het is leuk dat we hier nu samen kunnen spelen', besluit John, die op 26 januari in het thuisduel met Schalke 04 zijn officiële debuut voor Die Rothosen kan maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.