VI Live: geen drie op een rij voor Seedorf, Been dankt Cissé

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: geen drie op een rij voor Seedorf, Been dankt Cissé

Hierbij zit VI Live voor zaterdag erop

22.39 uur: EINDSTAND AC MILAN – TORINO 1-1
Clarence Seedorf is er niet in geslaagd de derde opeenvolgende competitiezege te boeken met AC Milan. De Nederlandse oefenmeester ziet zijn ploeg kort na rust op gelijke hoogte komen, maar daarna kan het verschil niet meer gemaakt worden. Nigel de Jong maakte na 63 minuten zijn opwachting als invaller.

22.34 uur: EINDSTAND AZ - FC GRONINGEN 2-0
In de tweede helft wordt niet meer gescoord. AZ houdt de drie punten in Alkmaar.

LANDGENOTEN: Mario Been heeft na zes opeenvolgende nederlagen in de Belgische competitie weer de volle winst geboekt. De geplaagde trainer van RC Genk zag zijn ploeg met 2-0 winnen op bezoek bij KV Mechelen. Namens Genk waren Jelle Vossen en Sekou Cissé trefzeker. Voor de ex-speler van Feyenoord was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Genk, dat na 24 speelronden de zesde plaats bezet

21.36 EINDSTAND HERACLES ALMELO– NAC BREDA 1-2
NAC Breda heeft de tweede zege op vreemde bodem binnen. In Almelo is de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj te sterk voor Heracles. Namens de bezoekers zijn Jordy Buijs en Rydell Poepon de doelpuntenmakers.

21.35 EINDSTAND PEC ZWOLLE – RODA JC KERKRADE 3-1
Fred Benson bepaalt in de extra speeltijd de eindstand in Zwolle. Ard van Peppen keert de inzetten van Mateusz Klich en Thanasis Karagounis, maar heeft geen passend antwoord op het schot van Benson.

21.34 RUSTSTAND AC MILAN – TORINO 0-1
Clarence Seedorf gaat met een minimale achterstand de rust in. De trainer van AC Milan moest toezien hoe Ciro Immobile de score opende namens Torino.

21.33 RUSTSTAND AZ – FC GRONINGEN 2-0
AZ leidt halverwege dankzij de treffers van Nemanja Gudelj.

21.18 uur: GOAL PEC ZWOLLE - RODA JC 2-1
PEC Zwolle krijgt een penalty. Bart Biemans brengt Ryan Thomas ten val. Guyon Fernandez benut de strafschop.

21.12 uur: GOAL HERACLES ALMELO - NAC BREDA 1-2
Bryan Linssen brengt Heracles terug in de wedstrijd. De kleine linksbuiten krijgt de bal perfect aangespeeld door routinier Simon Cziommer.

21.03 uur: GOAL PEC ZWOLLE - RODA JC 1-1
Mitchell Donald maakt gelijk. Na een invidividuele actie van Guus Hupperts heeft hij de bal voor het intikken.

21.01 uur: GOAL HERACLES ALMELO - NAC BREDA 0-2
Rydell Poepon zet de marge op twee in Almelo. De centrumspits kopt fraai binnen uit de voorzet van Mats Seuntjens.

21.00 uur: GOAL AZ - FC GRONINGEN 2-0
Nemanja Gudelj heeft er zin in. Met een schitterende halve omhaal schiet hij AZ al naar 2-0. Wat een start: na zeventien minuten 2-0. Steven Berghuis is de aangever.

20.47 uur: GOAL AZ - FC GRONINGEN 1-0
Het duel is net onderweg en de bal ligt er al in. Nemanja Gudelj schiet de afvallende bal verwoestend binnen.

20.45 uur AFTRAP AC MILAN – TORINO
Clarence Seedorf gaat in eigen huis tegen Torino voor zijn derde competitiezege op rij. De trainer van AC Milan kiest opnieuw voor Urby Emanuelson als linksback, terwijl Nigel de Jong moet toekijken vanaf de reservebank.

20.45 uur: AFTRAP AZ  – FC GRONINGEN
Dick Advocaat kan tegen FC Groningen weer beschikken over Steven Berghuis, die start in de basis. De vleugelspeler was tegen PSV nog geblesseerd. De andere tien spelers kwamen ook in actie tegen de Eindhovenaren.
Bij FC Groningen maakt de geschorste Hans Hateboer plaats voor rechtsback Stéfano Magnasco, ten opzichte van het vorige duel. Voor de rest zijn het dezelfde namen als tegen RKC Waalwijk.
De opstellingen:
AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.
FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Adorjan, Hiariej; Chery, De Leeuw, Kostic.

20.36 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - ADO DEN HAAG 3-0
Rajiv van La Parra heeft vlak voor tijd de eindstand bepaald namens de ploeg van trainer Marco van Basten. De vliegensvlugge aanvaller verschalkt doelman Gino Coutinho met een schot in de lange hoek.

20.35 uur: EINDSTAND ACHILLES '29 - FC EMMEN 0-0

20.32 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE – RODA JC 1-0 
PEC Zwolle en Roda JC gaan rusten bij een 1-0 stand. Ryan Thomas was de maker van de enige treffer. Thanasis Karagounis was vervolgens dicht bij de 2-0, maar Filip Kurto bracht redding. Mitchell Donald schoot namens Roda JC net naast.

20.30 uur: RUSTSTAND HERACLES – NAC BREDA 0-1
NAC Breda leidt halverwege dankzij een doelpunt van Jordy Buijs. De centrale verdediger reageerde alert na het mistasten van doelman Remko Pasveer.

20.22 uur: GOAL HERACLES ALMELO - NAC BREDA 0-1
Jordy Buijs straft een fout van Remko Pasveer resoluut af. De doelman van Heracles grijpt mis bij de hoekschop van nieuweling Uros Matic en ziet Buijs de openingstreffer aantekenen.

20.21 uur: EINDSTAND HANNOVER 96 – BORUSSIA MONCHENGLADBACH 3-1
Borussia Mönchengladbach heeft de kans om op gelijke hoogte te komen met nummer drie Borussia Dortmund laten liggen. Door de nederlaag op bezoek bij Hannover 96 blijft de ploeg van trainer Lucien Favre steken op plaats vijf in de Bundesliga.

20.10 uur: GOAL SC HEERENVEEN - ADO DEN HAAG 2-0
Het duel lijkt beslist. De jarige Alfred Finnbogason schiet zijn penalty raak en laat zijn twintigste goal van het seizoen noteren. Met recht een mooi verjaardagscadeau. De penalty werd gegeven na een overtreding van Aaron Meijers op Bilal Basacikoglu.

20.04 uur: GOAL PEC ZWOLLE - RODA JC KERKRADE 1-0
Ryan Thomas opent al snel de score in Zwolle. De Nieuw-Zeelander schiet bij de tweede paal binnen. Het is zijn eerste treffer in het shirt van de Zwollenaren.

20.02 uur: GOAL SC HEERENVEEN - ADO DEN HAAG 1-0
Heerenveen opent de score door een controversiële goal. Na een vrije trap van Hakim Ziyech lijkt ADO-goalie Gino Coutinho de bal klemvast te pakken. Kenny Otigba lijkt vervolgens de bal uit zijn handen te lopen, maar arbiter Ed Janssen keurt de goal goed. Een ander camerastandpunt zorgt voor meer twijfel: vanuit die hoek lijkt Coutinho wel te lossen.

LANDGENOTEN: Galatasaray kan zondagavond in de uitwedstrijd tegen Bursaspor gebruikmaken van de misstap van koploper Fenerbahçe. Door de nederlaag tegen Eskisehirspor kan de ploeg van Wesley Sneijder de achterstand verkleinen tot zeven punten. Namens Fenerbahçe was Dirk Kuijt verantwoordelijk voor het doelpunt. De Katwijker maakte vlak voor de rust de 1-1, maar zag Erkan Zengin in de slotfase het duel beslissen: 2-1.
LANDGENOTEN: Standard Luik heeft tegen Cercle Brugge de zeventiende competitiezege van dit seizoen geboekt. Namens Standard waren Michy Batshuayi (twee), Imoh Ezekiel en Paul Mpoku de doelpuntenmakers. Ronnie Stam maakte het duel vol namens de koploper van de Belgische competitive. Cercle Brugge moest in de 43ste minuut verder met tien man, nadat Ismaila N'Diaye de rode kaart had gekregen van scheidsrechter Luc Wouters.

19.45 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – RODA JC
Bij PEC Zwolle – Roda JC zijn er geen basisplaatsen weggelegd voor de aankopen van de afgelopen transferperiode. Bij PEC ontbreekt Trent Sainsbury. De Australische verdediger zat zaterdag pas in het vliegtuig naar Nederland. Bij Roda JC zijn Timo Letschert en Anco Jansen nog niet speelgerechtigd.
De opstellingen:
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich, Thomas, Saymak, Karagounis; Fernandez
Roda JC: Kurto; Monteyne, Biemans, Luijckx, Van Peppen; Sutchuin Djoum, Kali, Donald, Hupperts; Paulissen, Shkurtaj

19.45 uur: AFTRAP HERACLES – NAC BREDA 
We zijn onderweg in Almelo, waar Uros Matic direct in de basis start bij NAC Breda. De Servische middenvelder, het broertje van Chelsea-speler Nemanja Matic, kwam over van Benfica. Matic neemt het rugnummer 10 over van de naar SC Heerenveen vertrokken Anthony Lurling.
De opstellingen:
Heracles: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel, Uth en Linssen.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg; Seuntjens, Gilissen, Matic; Hadouir, Poepon en Sarpong.

19.32 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - ADO DEN HAAG 0-0
Van goed voetbal is in Friesland nauwelijks sprake. Van kansen ook niet. Waar duels van SC Heerenveen normaliter voor een stortvloed aan goals zorgen, is dat nu zeker niet zo.

19.17 uur: RUSTSTAND HANNOVER 96 - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0-0

18.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - ADO DEN HAAG
We zijn onderweg in Heerenveen, waar Anthony Lurling bij SC Heerenveen direct in de basis start. Hij kwam over van NAC Breda. Bij ADO ontbreekt Yanic Wildschut, die wordt gehuurd van de Friezen, door een contractuele bepaling in zijn huurovereenkomst.
De opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Otigba, Kum, Dijks; De Roon, Ziyech, Van den Berg; Lurling, Finnbogason, Basacikoglu
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Meijers; Holla, Van Haaren, Bakker; Alberg, Van Duinen, Schet

18.30 uur: AFTRAP HANNOVER 96 - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

18.25 uur: EINDSTAND FC LORIENT - AS MONACO 2-2
AS Monaco is op bezoek bij FC Lorient, de nummer tien van de Ligue 1, niet verder gekomen dan een gelijkspel. De Monegasken moesten het in het Stade du Moustoir nog stellen zonder aanwinst Dimitar Berbatov en laten zodoende dure punten liggen in de titelstrijd.

18.24 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP – FORTUNA SITTARD 0-1

17.58 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Cardiff City – Norwich City 2-1
Everton – Aston Villa 2-1
Fulham – Southampton 0-3
Hull City – Tottenham Hotspur 1-1
Stoke City – Manchester United 2-1
Ook met Robin van Persie in de gelederen blijft Manchester United kwakkelen. Ondanks zijn goal, de Nederlander verliet een klein kwartier voor het einde het veld, verliest de ploeg van de bekritiseerde manager David Moyes bij het Stoke City van Erik Pieters. Ron Vlaar, Leandro Bacuna (die scoorde) en Karim El Ahmadi verliezen van Everton, terwijl René Meulensteen en Maarten Stekelenburg de rode lantaarn van Cardiff City overnemen. Tottenham Hotspur verliest kostbare punten.

17.51 uur: EINDSTAND BARCELONA – VALENCIA 2-3
Het is zeker! Barcelona verliest in eigen huis van Valencia. Dat is voor het eerst sinds april 2012, toen tegen Real Madrid met 2-1 werd verloren.

17.22 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Schalke 04 – VfL Wolfsburg 2-1
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 2-1
1899 Hoffenheim – Hamburger SV 3-0
FSV Mainz 05 – SC Freiburg 2-0
FC Augsburg – Werder Bremen 3-1
HSV blijft onder de rode streep na de gevoelige nederlaag bij 1899 Hoffenheim. Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, boekt een nipte zege tegen tien man van VfL Wolfsburg (1-1). Eljero Elia kan een 3-1 nederlaag van Werder Bremen bij het FC Augsburg van Paul Verhaegh niet voorkomen. Nummer twee Bayer Leverkusen komt op tien punten van koploper Bayern München.

17.15 uur: GOAL BARCELONA – VALENCIA 2-3
Valencia blijft scoren in Camp Nou, dit keer via Francesco Alcácer.

17.12 uur: GOAL STOKE CITY –MANCHESTER UNITED 2-1
Charlie Adam haalt fraai uit en brengt Stoke City andermaal op voorsprong.

17.10 uur: GOAL BARCELONA – VALENCIA 2-2
Lionel Messi brengt Barcelona uit een strafschop weer op gelijke hoogte.

17.08 uur: GOAL STOKE CITY –MANCHESTER UNITED 1-1
Op aangeven van Mata zet Robin van Persie Manchester United met een bekeken schot naast Stoke City.

17.05 uur: GOAL BARCELONA – VALENCIA 1-2
Pablo Piatti profiteert van slecht verdedigen van Barcelona en kopt Valencia naar 1-2.

16.52 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Cardiff City – Norwich City 0-1
Everton – Aston Villa 0-1
Fulham – Southampton 0-0
Hull City – Tottenham Hotspur 1-0
Stoke City – Manchester United 1-0
Manchester United kijkt verrassend tegen een achterstand aan bij Stoke City door een fortuinlijke goal van Charlie Adam. Leandro Bacuna zet Aston Villa op voorsprong bij Everton.

16.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA – VALENCIA 1-1
Barcelona en Valencia zoeken de kleedkamer op met een 1-1 ruststand. Daniel Parejo maakt de zeer fraaie openingstreffer van de Chileen Alexis Sánchez in de zesde minuut ongedaan.

16.38 uur: GOAL STOKE CITY - MANCHESTER UNITED 1-0
Charlie Adam opent vlak voor rust de score namens Stoke. Zijn vrije trap wordt door Michael Carrick van richting veranderd, waardoor doelman David de Gea kansloos is.

16.34 uur: GOAL EVERTON - ASTON VILLA 0-1
Leandro Bacuna zet zijn ploeg na ruim een half uur op voorsprong. Voor de Nederlander alweer zijn vierde competitietreffer van dit seizoen.

16.20 uur: RUSTSTAND BUNDESLIGA
Schalke 04 – VfL Wolfsburg 1-0
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 1-1
1899 Hoffenheim – Hamburger SV  2-0
FSV Mainz 05 – SC Freiburg 1-0
FC Augsburg – Werder Bremen 1-1
Flinke problemen voor het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk. De drie Nederlanders in de basis, Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy kunnen niet voorkomen dat het bij rust 2-0 staat door goals van Roberto Firmino en Niklas Süle. Klaas-Jan Huntelaar leidt met Schalke door een goal van Felipe Santana en Paul Verhaegh heeft met Augsburg zicht op winst aangezien tegenstander Werder Bremen door een rode kaart (twee keer geel) van Santiago Garcia met tien  man staat.

 16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Cardiff City – Norwich City
Everton – Aston Villa
Fulham – Southampton
Hull City – Tottenham Hotspur
Stoke City – Manchester United
De Premier League vervolgt met vijf duels, met vijf Nederlanders aan de aftrap. Erik Pieters (Stoke City) moet Manchester United-aanvaller Robin van Persie van scoren afhouden. Leandro Bacuna, Ron Vlaar (Aston Villa) en Maarten Stekelenburg (Fulham) hebben een basisplaats. John Heitinga ontbreekt nog bij Fulham, zoals Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer bij Norwich City op de bank beginnen.   

16.00 uur: AFTRAP BARCELONA – VALENCIA
Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de zaterdagochtend overleden Luis Aragonés trapt Barcelona af.

15.37 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Newcastle United – Sunderland 0-3
West Ham United – Swansea City 2-0
Naast Tim krul en Vurnon Anita verliest Luuk de Jong zijn eerste optreden voor Newcastle United. Rivaal Sunderland is duidelijk te sterk voor The Magpies in St. James’ Park. Ook Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman incasseren een teleurstelling na hun bezoek met Swansea City aan West Ham United.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Schalke 04 – VfL Wolfsburg
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart
1899 Hoffenheim – Hamburger SV
FSV Mainz 05 – SC Freiburg
FC Augsburg – Werder Bremen
Zes Nederlanders komen zaterdag aan de aftrap in de Bundesliga. Bij HSV maakt Ouasim Bouy zijn Bundesliga-debuut naast Rafael van der Vaart en Ola John. Eljero Elia komt met Werder Bremen FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh tegen. Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar jaagt op goals tegen VfL Wolfsburg, waar Bas Dost op de bank begint.

14.48 uur: NEWCASTLE UNITED – SUNDERLAND
Luuk de Jong maakt zijn debuut bij Newcastle United. De aanvaller komt in het veld voor Sammy Ameobi.

14.34 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Newcastle United – Sunderland  0-2
West Ham United - Swansea City  2-0

14.08 uur: GOAL NEWCASTLE UNITED – SUNDERLAND 0-2
Sunderland vergroot de voorsprong via Adam Johnson, die keeper Tim Krul van dichtbij passeert.

14.05 uur: GOAL NEWCASTLE UNITED – SUNDERLAND 0-1
Fabio Borini benut een strafschop, gegeven na een strafschop na overtreding van Vurnon Anita op Phillip Bardsley.

13.45 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Newcastle United – Sunderland
West Ham United – Swansea City

In de Premier League staan twee duels op het programma voor 13.45 uur. Bij Newcastle United begint huurling Luuk de Jong op de bank in de derby tegen Sunderland. Tim Krul en Vurnon Anita komen wel aan de aftrap bij The Magpies. Bij Swansea City staan twee Nederlanders in de basis; Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli. Aanwinst Marvin Emnes ontbreekt nog in de wedstrijdselectie.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.