'Feyenoord moet gaan voor beste kandidaat: Louis van Gaal'

Reacties

Wie moet de opvolger van Feyenoord-trainer Ronald Koeman worden in De Kuip? Dat is de vraag die nu boven Rotterdam hangt. Voetbal International vroeg het aan dertien ex-trainers van Feyenoord.

'Feyenoord moet gaan voor beste kandidaat: Louis van Gaal'

'De volmaakte trainer bestaat niet, maar ik zou als ik Feyenoords technisch directeur Martin van Geel was gewoon gaan voor de beste kandidaat, en dat is Louis van Gaal', vertelt Hans Kraay sr, die tussen 1982 en 1983 technisch eindverantwoordelijk was in De Kuip.

Pim Verbeek was , eind jaren tachtig en begin jaren negentig, trainer in Rotterdam. 'Mijn droomkandidaat is Dick Advocaat en dan de Dick van de laatste vijf jaar: ontspannen, aimabel, maar nog steeds bloedfanatiek en ontzettend ervaren', verhaalt hij over Advocaat, die in principe al heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn.

Ook Willem van Hanegem gaf zijn mening. De voormalige coach (periode: 1992-oktober 1995) kiest voor Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. 'Ik heb een paar maanden geleden al gezegd: als Koeman stopt, moet Feyenoord de assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst doorschuiven. En die twee aanvullen met Henk Fräser. Dan heb je drie Feyenoord-jongens die de club door en door kennen en bovendien met jeugd hebben gewerkt. Waarom zou dat niet kunnen?'

Lees woensdag in de nieuwe VI hoe Hans Kraay sr., Rinus Israël, Rob Jacobs, Pim Verbeek, Willem van Hanegem, Geert Meijer, Henk van Stee, Bert van Marwijk, Ruud Gullit, Erwin Koeman, Gertjan Verbeek, Leon Vlemmings en Mario Been de toekomst van Feyenoord zien.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.