Alleen titel kan Koeman nog aan prijs bij Feyenoord helpen

Reacties

Ronald Koeman kondigde zaterdag zijn afscheid bij Feyenoord aan. Daardoor zal de komende zomer vertrekkende trainer hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van de Rotterdamse club zonder hoofdprijs.

Alleen titel kan Koeman nog aan prijs bij Feyenoord helpen

'Voor de komende maanden zal dit besluit geen negatieve gevolgen hebben, zo is mijn overtuiging', keek Koeman naar de eventuele gevolgen van zijn besluit. 'Sterker nog, ik ga er met de groep juist alles aan doen om met een schitterende eindklassering drie fantastische jaren op een hele mooie manier met elkaar af te sluiten.'

De voorbije seizoenen leidde Koeman Feyenoord knap naar achtereenvolgens de tweede en de derde stek. Momenteel bezet de Stadionclub de vierde plaats. Eremetaal was er in de drie seizoenen onder leiding van Koeman, de huidige jaargang meegeteld, ook niet in het bekertoernooi. Dit seizoen bleek Ajax in het KNVB-bekertoernooi te sterk voor de formatie van Koeman.

Met zes punten minder dan lijstaanvoerder Ajax en een duel meer gespeeld, lijkt het er daarom op dat Koeman zonder hoofdprijs Feyenoord zal verlaten. Desalniettemin was hij wel de trainer die de club bij de hand nam na het repareren van flinke financiële malaise. De twee voorbije seizoenen waren de eindklasseringen daarom knap.

In zijn laatste maanden als Feyenoord-coach kan Koeman zich nog wel tot de meest succesvolle trainer sinds de eeuwwisseling, gebaseerd op gemiddeld aantal punten, kronen. NuSport berekende de gemiddelden van de oefenmeesters sinds de eeuwwisseling. Bert van Marwijk gaat met 1,99 punten nu nog aan kop. Koeman volgt met 1,98 punt per wedstrijd. Daarna volgen Ruud Gullit (1,82), Erwin Koeman (1,82), Mario Been (1,57), Leon Vlemmings (1,53) en Gertjan Verbeek (1,12).

De cijfers van Ronald Koeman bij Feyenoord in competitieverband:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.