Koeman hekelt slechte start en gemiste strafschop van Pellè

Hoewel Feyenoord-trainer Ronald Koeman logischerwijs tevreden was met de 5-1 thuiszege op NEC, had de coach van de Rotterdammers wel de nodige puntjes van kritiek. Door de winst is Feyenoord wel in punten gelijk gekomen met FC Twente en Vitesse.

'We begonnen heel slecht', zo oordeelde Koeman voor de camera's van FOX Sports. 'NEC zette heel vroeg druk en durfde het aan om één-op-één te spelen. Wij waren heel slordig. Al kwam dat misschien wel door de nodige wijzigingen.'

'Maar we vechten ons vervolgens wel weer terug in de wedstrijd', zag ook Koeman. 'Bij rust had het eigenlijk al beslist moeten zijn. In de tweede helft maken we een paar goede goals en win je uiteindelijk gemakkelijk. Dan zie je ook dat we veel kwaliteiten hebben.'

Koeman baalde wel dat zijn aanvoerder Graziano Pellè in de 39ste minuut bij een 2-1 stand verzuimde een penalty te benutten. 'Graziano is inderdaad geen zekerheidje', refereerde Koeman aan eerder missers van de Italiaan. 'Maar goed, hij is aanvoerder en beslist. Het kan zijn dat ik nu beslis dat Tonny Vilhena voortaan de strafschoppen gaat nemen. Hij stond ook bij de bal. Die beslissing hoef ik niet snel te nemen, daar kan ik nog even over nadenken.'

Koeman weet dat zijn ploeg in de komende twee uitduels met NAC Breda en FC Twente, dat nog een wedstrijd minder heeft dan Feyenoord, opnieuw getest zal worden. 'Maar ik ga nu niets roepen. Het zijn twee lastige wedstrijden, vooral die tegen Twente. We gaan proberen het maximale eruit te halen en dan zien we wel verder.'

Jubileum
Hoewel Pellè weliswaar een penalty miste, beleefde de Italiaan toch een mooie avond. In zijn 59ste officiële wedstrijd voor de Rotterdammers maakte hij een jubileumdoelpunt: zijn vijftigste goal in het shirt van de Rotterdammers betekende de 4-1. 'En daar ben ik blij mee', jubelde de spits, die na zijn fraaie volley Jean-Paul Boëtius de eindstand zag bepalen. 'Deze mooie goal zit wel in mijn topdrie', glimlachte hij. 'Al ben ik vooral blij met de punten, al baal ik natuurlijk van de gemiste penalty. Dat wel. Hier moet ik dus van leren en het volgende keer beter doen', leek hij niet bij voorbaat het nemen van de strafschoppen te willen overlaten aan iemand anders.

Verliezend trainer Anton Janssen vond dat er niks op de nederlaag was af te dingen. 'We konden absoluut niet mee met het tempo van Feyenoord. We kwamen op voorsprong, maar konden het daarna niet meer bijbenen. Dat doet pijn. Het was volledig verdiend.'