Van Marwijk laat zich niet gek maken door Duitse pers

Reacties

Na de 3-0 nederlaag in Hoffenheim maakt iedereen in Hamburg zich zorgen om HSV dat naar de voorlaatste plaats is afgezakt in de Bundesliga. En de Duitse pers richt zijn pijlen op trainer Bert van Marwijk die zijn ploeg niet hard genoeg zou laten trainen.

Van Marwijk laat zich niet gek maken door Duitse pers

‘Al je verliest gaan ze zoeken en het wordt steeds gekker', vertelt Van Marwijk tegen Voetbal International over de toenemende druk in Duitsland. 'Vorige week werd ik in Limburg ineens geconfronteerd met een fotograaf die me overal volgde en me zelfs op de foto zette wanneer ik mijn hond uitliet.'

'Ik gaf mijn ploeg vorige week na de maandagtraining vrijaf, woensdag was de volgende training. Dan schrijven ze vervolgens dat ik de ploeg twee dagen heb vrijgegeven. Terwijl die ene vrije dinsdag dus pas de tweede dag in de hele maand januari was dat mijn ploeg een dagje vrij was', vervolgt de ex-bondscoach.

'En zaterdag had mijn ploeg zeventig procent balbezit en wordt er na afloop aangehaald dat mijn ploeg een kilometer minder heeft gelopen dan Hoffenheim. Ja logisch, als zij alleen maar achter de bal aanlopen...', schampert de 62-jarige oefenmeester.

Hij blijft dan ook onverstoorbaar ondanks alles wat er over hemzelf en HSV wordt gezegd en geschreven. 'Ik heb inmiddels geleerd om me niet druk te maken over dit soort dingen waar ik geen grip op heb. De spelers en technische staf moeten zich gewoon concentreren op het voetbal en het halen van resultaten. Daar gaat het om.'

Lees meer over het wel en wee van Bert van Marwijk bij Hamburger SV in de nieuwe Voetbal International, die woensdag in de winkels ligt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.