Lewandowski legt zich neer bij veto Borussia Dortmund

Robert Lewandowski (24) heeft zich naar eigen zeggen neergelegd bij een langer verblijf bij Borussia Dortmund. De Poolse spits had zijn zinnen gezet op een overgang naar rivaal Bayern München, maar verzet zich niet langer tegen het veto van zijn werkgever.

Lewandowski legt zich neer bij veto Borussia Dortmund

'Ik heb het te accepteren dat ik bij Dortmund moet blijven', aldus de topschutter. Sinds eind vorig seizoen, waarin Dortmund in de Champions League-finale uitgerekend verloor van Bayern München, gaf de Pool al openlijk aan de gevoelige overgang te willen maken. Hij botste met zijn niet meewerkende broodheer, dreigde even met een rechtszaak, maar is nu toch overstag.

De eerdere transfer van Mario Götze naar Bayern maakte de kwestie nog wat gevoeliger. Ook hij verkoos de Duitse kampioen boven Dortmund, hetgeen Borussia 37 miljoen euro opleverde.

Omdat het contract van Lewandowski nog maar een jaar doorloopt, zal hij in de zomer van 2014 transfervrij vertrekken. Bayern heeft al laten weten de spits, die de afgelopen twee seizoenen tot 24 en 22 competitiegoals kwam, dan maar al te graag gratis op te pikken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen