Veto van Dortmund: Lewandowski mag niet naar Bayern

Waar menigeen verwacht had dat Robert Lewandowski (24) deze zomer Borussia Dortmund zou verruilen voor rivaal Bayern München komt die saillante transfer er niet. De verliezend finalist van de Champions League heeft aangekondigd de Pool niet te laten gaan naar de winnaar van De Cup met de Grote Oren

Veto van Dortmund: Lewandowski mag niet naar Bayern

'Robert Lewandowski gaat in 2013 definitief niet naar Bayern. Uitgesloten', zo laat algemeen directeur Hans-Joachim Watzke weten aan Bild. 'Dat hebben wij Robert en zijn belangenbehartigers ook verteld.'

Het veto van Borussia kan wel een ander scenario tot gevolg hebben. De verbintenis van de Pool loopt tot de zomer van 2014, waardoor volgend jaar een transfervrije overgang naar Bayern alsnog zijn beslag kan krijgen.

Zonder de medewerking van zijn club treedt Lewandowski voorlopig dus niet in de voetsporen van Mario Götze. Die verkast deze zomer wel naar Beieren.

Lewandowski maakte het afgelopen seizoen indruk door 24 competitiegoals te laten aantekenen en in de halve finale van de Champions League in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid de gehele Dortmund-productie voor zijn rekening te nemen: 4-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen