Götze en Lewandowski wacht saillante afscheidstournee

Borussia Dortmund imponeerde woensdag door Real Madrid met 4-1 te verslaan, maar Robert Lewandowski - dé grote uitblinker tijdens die wedstrijd - lijkt in navolging van Mario Götze op weg naar Bayern München. Vooralsnog wordt een tweede transfer richting Beieren door voorzitter Hans-Joachim Watzke hardnekkig ontkend.

Götze en Lewandowski wacht saillante afscheidstournee

Een dag voor de overwinning op De Koninklijke werd bekend dat Götze komende zomer voor 37 miljoen euro vertrekt naar Bayern, maar daar blijft het niet bij. Volgens Enrique Reyes, zaakwaarnemer van Lewandowski, zal ook zijn cliënt naar Beieren vertrekken.

'Of Lewandowski naar Bayern gaat? Ja, dat staat al vast', aldus Reyes. De 24-jarige Poolse spits, die tegen Real vier keer scoorde, heeft in Dortmund nog een verbintenis tot medio 2014. Omdat hij niet wil verlengen, moet Dortmund hem komende zomer wel verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen.

Als het aan Watzke ligt dient Lewandowski zijn contract uit. 'We willen dat Robert ook komend seizoen voor Borussia speelt en daarom zullen we geen enkele transfersom accepteren.'

Götze en Lewandowski spelen op zaterdag 4 mei met Dortmund nog thuis tegen Bayern in de Bundesliga. Die wedstrijd gaat alleen om de eer, aangezien Der Rekordmeister reeds kampioen is. Maar hoogstwaarschijnlijk staan beide clubs op zaterdag 25 mei op Wembley opnieuw tegenover elkaar.

Bayern en Dortmund lijken al met één been in de eindstrijd van de Champions League te staan. De clubs verdedigen volgende week in Spanje respectievelijk een 4-0 en 4-1 voorsprong in de returns van de halve finales van de Champions League. De kans is daarom groot dat Götze en Lewandowski hun laatste wedstrijd namens Die Schwarzgelben spelen tegen hun nieuwe werkgever.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen