'Götze voor 37 miljoen euro van Borussia naar Bayern'

Bayern München lijkt een grote slag te hebben geslagen op de transfermarkt. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bild neemt het Mario Götze over van concurrent Borussia Dortmund.

'Götze voor 37 miljoen euro van Borussia naar Bayern'

De twintigjarige Götze heeft nog een contract tot medio 2016 bij Die Schwarzgelben, met daarin een clausule dat hij voor 37 miljoen euro mag vertrekken. Pep Guardiola, volgend seizoen trainer van Bayern, is erg gecharmeerd van Götze en wilde de offensieve middenvelder eerder al naar Barcelona halen.

De 22-voudig international zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Bayern, waar hij liefst zeven miljoen euro per jaar kan verdienen. De komst van Götze kan mogelijk ook gevolgen hebben voor Arjen Robben, die daarmee een extra concurrent krijgt bij Bayern.

Robben kan in het huidige seizoen, waarin Der Rekordmeister beslag legde op de landstitel en nog actief is in de Champions League en de strijd om de DFB-Pokal, al niet wekelijks rekenen op een basisplaats. Toni Kroos, Thomas Müller en Franck Ribéry kregen vaak de voorkeur achter spits Mario Mandzukic.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen