Bevestiging miljoenentransfer Götze eerder dan gepland

Bayern München heeft eerder dan gepland de komst van Mario Götze bevestigd. De Beierse club wilde pas na de heenwedstrijden in de Champions League Borussia Dortmund op de hoogte brengen.

Bevestiging miljoenentransfer Götze eerder dan gepland

Ondanks een contract tot medio 2016 in Dortmund treedt Götze op 1 juli in dienst van Bayern. De Beierse club maakt gebruik van de afspraken in de verbintenis van de Duitse international, waardoor BVB niets anders dan kan toezien hoe een van zijn sterren vertrekt naar de concurrent.

'Bayern is bereid de tussen Borussia Dortmund en Mario Götze afgesproken afkoopsom te betalen', luidt de verklaring van kersverse kampioen, die dinsdagavond aantreedt tegen Barcelona. Met de overgang is een bedrag van 37 miljoen gemoeid.

De Beierse club had liever gewacht de plannen iets langer voor zich gehouden. Dortmund zou later deze week op de hoogte worden gebracht om de voorbereiding op de eerste Champions League-confrontatie tegen Real Madrid van woensdag niet te verstoren. Maar vanwege het uitlekken van het nieuws voelt Bayern zich gedwongen de overgang nu al te bevestigen.

Met de 37 miljoen euro wordt Götze niet de grootste transfer van een Duitse club. Die eer is weggelegd voor Javi Martínez, die afgelopen zomer door Bayern voor veertig miljoen euro werd weggehaald bij Athletic de Bilbao.

Bayern is sowieso alom aanwezig in de spelerscarrousel in de Bundesliga. Inclusief de overgang van Götze is de Beierse club bij zes van de tien grootste transfers in Duitsland betrokken. Alleen bij Owen Hargreaves – in 2008 voor 25 miljoen verkocht aan Manchester United – was Bayern de incasserende partij.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen