Robben draagt met goal bij aan afstraffing van Barcelona

Bayern München heeft dinsdagavond in de eerste halve finale van de Champions League een enorme stap richting de finale gezet door Barcelona met liefst 4-0 te verslaan. Bij de laatste jaren bewierookte Catalaanse grootmacht kon de van een hamstringblessure herstelde Lionel Messi niet voorkomen dat de luchtmacht van Bayern in samenwerking met Arjen Robben en uitblinker Thomas Müller voor een heuse afstraffing zorgde.

Robben draagt met goal bij aan afstraffing van Barcelona

Met Robben in de basiself schoot de Duitse kampioen uit de startblokken. De Oranje-international kreeg na ruim een minuut al de kans op het openingsdoelpunt, maar zag zijn inzet op het lichaam van de al liggende Barça-doelman Víctor Valdés belanden. Bij Barcelona raakte vedette Messi pas na zeven minuten zijn eerste bal. De Argentijn oogde niet fit in de Allianz Arena.

In de 25ste minuut werd het 1-0 voor de Duitsers. Robben slingerde de bal hoog voor en verdediger Dante torende boven iedereen uit. Hij bezorgde de bal zo bij Thomas Müller die van dichtbij raak kopte. Daar bleef het bij voor rust omdat Dante voorkwam dat Messi kon binnentikken en Bayern voor een tweede keer na een handsbal van Alexis Sánchez geen strafschop kreeg. Eerder raakte Gerard Piqué de bal in zijn eigen zestienmetergebied met zijn arm. Direct na rust werd Barcelona opnieuw door de lucht geklopt. Uit een corner van Robben was het dit keer Müller die de bal bij Mario Gomez - hij startte in de basis vanwege de schorsing voor Mario Mandzukic - op een presenteerblaadje aanreikte. De spits, die weliswaar buitenspel stond bij het ontvangen van de bal, kon eenvoudig de 2-0 op het scorebord zetten.

Nadat beide ploegen nog kansen kregen op een treffer was het woord aan Robben. Omdat Müller een blok zette bij Barça-linksback Jordi Alba kon de Nederlander zichzelf al slalommend de ruimte verschaffen om de bal fraai in de verre hoek te plaatsen. De verontwaardiging bij Barcelona over de actie van Müller was groot. In de slotfase was Müller het eindstation van een bliksemsnelle aanval met David Alaba als aangever. Met zijn intikker was het demasqué van de door velen als beste ploeg van de wereld beschouwde Catalaanse voetbalmachine compleet. Een actie van Alba was symbool voor de Catalaanse frustratie. Hij gooide een bal opzettelijk in het gezicht van Robben en kreeg daar slechts geel voor, waardoor hij wel de return mist vanwege een schorsing.

Zodoende moet Barcelona over acht dagen, op woensdag 1 mei, voor een wonder zorgen wil het de finale op Wembley halen. In de vorige ronde draaiden de Catalanen een 2-0 nederlaag bij AC Milan nog om, maar de opgave is nu nog véél zwaarder. Bayern heeft na het binnengehaalde landskampioenschap nog altijd zicht op de treble, aangezien de eindstrijd binnen handbereik is en in de bekerfinale VfB Stuttgart tegenstander zal zijn. Bovendien won de ploeg van afzwaaiend trainer Jupp Heynckes voor de twintigste keer (!) in de laatste 21 duels. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen