Borussia bevestigt vertrek Götze naar concurrent Bayern

Mario Götze is de eerste grote aankoop voor Bayern München komend seizoen. Borussia Dortmund bevestigt dat de twintigjarige middenvelder in de zomer naar de landskampioen vertrekt.

Borussia bevestigt vertrek Götze naar concurrent Bayern

In een statement op zijn website laat Dortmund weten teleurgesteld te zijn. Maar aangezien Bayern de contractueel vastgestelde afkoopsom van naar verluidt 37 miljoen euro betaalt, kunnen Die Schwarzgelben een transfer van Götze niet tegenhouden.

Samen met trainer Jürgen Klopp vraagt ​​sportief directeur Michael Zorc alle Dortmund-fans om Götze in de laatste wedstrijden van het seizoen, maar vooral tijdens de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid, onvoorwaardelijk te steunen.

Pep Guardiola, volgend seizoen trainer van Bayern, is erg gecharmeerd van Götze en wilde de offensieve middenvelder eerder al naar Barcelona halen. De 22-voudig international van Duitsland zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Bayern, waar hij liefst zeven miljoen euro per jaar kan verdienen.

De komst van Götze kan mogelijk ook gevolgen hebben voor Arjen Robben, die daarmee een extra concurrent krijgt bij Bayern.

BoosDortmund-directeur Hans-Joachim Watzke heeft gepikeerd gereageerd op de gang van zaken. 'Ach, ze gaan al jaren zo te werk. Het verzwakken van de concurrentie, wij houden daar al jaren rekening mee. Bayern zal het ook altijd zo blijven doen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's