Toekomst Lewandowski zorgt voor nog meer speculaties

De naam van Robert Lewandowski blijft de dag na zijn fabuleuze triomf op Real Madrid rondzingen in de Duitse pers. De lovende woorden hebben echter alweer plaatsgemaakt voor de discussie over zijn toekomst, waarbij de directieleden van Borussia Dortmund openheid van zaken geven in de te varen koers.

Toekomst Lewandowski zorgt voor nog meer speculaties

Lewandowski was al voor zijn fantastische optreden tegen De Koninklijke regelmatig onderwerp van gesprek, omdat hij zijn in 2014 aflopende contract niet wenst te verlengen. Bovendien zou hij al een voorcontract getekend hebben bij Bayern München, dat dinsdag ook al bekend maakte dat het Mario Götze voor 37 miljoen euro uit Dortmund heeft opgehaald.

Na de doelpuntenregen van Lewandowski tegen Real gonsde het daarom van de geruchten dat BVB alsnog een ultieme poging zou gaan wagen om de 24-jarige alleskunner toch nog langer aan zich te binden, om zo hem in ieder geval wél uit de handen van de Beierse rivaal te houden.

Dortmund-manager Hans-Joachim Watzke bevestigt die berichten donderdag tegenover Bild. 'Het klopt dat we de mogelijkheden nog een keer hebben doorgenomen. Het zou toch nalatig zijn als we niet zouden proberen om ons met misschien wel de beste aanvaller van Europa te bemoeien', aldus Watzke. Hans-Joachim Watzke (links) en Michael Zorc (rechts) tijdens de 4-1 overwinning van Bor<b></b>ussia Dortmund op Real Madrid Een uur eerder had technisch directeur Michael Zorc in een kort gesprek met Kicker al benadrukt dat er vooralsnog geen sprake van is dat na Mario Götze ook Lewandowski naar Bayern München gaat. 'Er is geen bod op hem gedaan. Dat is echt volslagen onzin', liet Zorc in niet mis te verstane woorden weten over de volgende bestemming van de Poolse vedette van Dortmund.

Opmerkelijk genoeg zijn Zorc en Watzke het er nog steeds over eens dat Lewandowski in de ideale situatie zijn contract gewoon uitdient. Hoewel Dortmund dan een forse transfersom zou mislopen, zijn beide directieleden ervan overtuigd dat het aanblijven van de Poolse aanvaller de club meer geld oplevert dan een verkoop tijdens aankomende zomer zou doen.

Alleen als een van de kapitaalkrachtige clubs uit het buitenland met een niet te weigeren bod in de trant van dertig miljoen euro zou komen, valt er volgens Duitse media te praten over een vroegtijdig vertrek. En dat alles om Bayern na de recentelijke veelbesproken transfer van Götze niet nog sterker te maken dan het gezien de onlangs behaalde landstitel al is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen