Beschimpte Götze in basiself, Di María toch op de bank

Borussia Dortmund start woensdagavond om 20.45 uur met de veelbesproken Mario Götze in de basis tegen Real Madrid. Dinsdag, een dag voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen beide ploegen, werd bekend dat het Duitse supertalent volgend seizoen bij aartsrivaal Bayern München onder contract zal staan.

Beschimpte Götze in basiself, Di María toch op de bank

Dortmund-trainer Jürgen Klopp had verder geen verrassingen in petto. Zoals hij zelf maandag al aankondigde is spits Robert Lewandowski op tijd hersteld van fysieke malheur om aan te treden tegen de Madrilenen. Götze steunt zijn Poolse ploeggenoot vanaf de linkerflank.

De Dortmund-fans namen Götze zijn overgang niet in dank af. Hij moest onder politiebegeleiding trainen dinsdag en ook zijn familie wordt regelmatig lastig gevallen door boze fans.

Opvallend is verder de reserveplaats van Nuri Sahin. Hij treedt mogelijk als invaller aan tegen zijn eigenlijke broodheer, die hem verhuurt aan Dortmund. Sven Bender is wel in de basiself opgenomen.

RealReal-coach José Mourinho nam dinsdag tijdens de persconferentie speculaties over zijn basiself al weg. Hij gaf alle namen. Er veranderde evenwel toch iets. Angel di María, die dinsdag vader werd van een dochter, meldde zich woensdagmiddag weer in het trainingskamp van de Spanjaarden maar moet het doen met een wisselbeurt. In zijn plaats start de van fysieke malheur herstelde Luke Modric, waardoor Özil naar de rechterflank verhuist.

Bij Real treft diezelfde Özil zijn landgenoten en is Diego López de doelman. Hij krijgt opnieuw de voorkeur boven Iker Casillas.

De volledige opstellingen

Borussia DortmundWeidenfeller; Piszczek, Hummels, Subotic, Schmelzer; Gündogan, Bender; Blaszczykowski, Reus, Götze; Lewandowski.

Real Madrid: López; Ramos, Pepe, Varane, Coentrão; Khedira, Xabi Alonso; Özil, Modric, Ronaldo; Higuaín.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen