Blessures smet op simpele zege Real Madrid op Betis

Real Madrid heeft in eigen huis eenvoudig gewonnen van Real Betis (3-1). De bezoekers uit Sevilla mochten blij zijn dat Cristiano Ronaldo zijn vizier niet helemaal op scherp had staan.

Ongeschonden kwam de thuisclub niet uit de strijd. Al na een kwartier moest Marcelo per brancard van het veld (foto onder), terwijl ook Luka Modric en Karim Benzema zich licht geblesseerd moesten laten vervangen. Woensdagavond komt Real opnieuw in actie, als het op bezoek gaat bij Borussia Dortmund in de halve finales van de Champions League. Het krachtsverschil was vanaf het eerste fluitsignaal erg groot in Santiago Bernabéu, waar Real-trainer José Mourinho opnieuw Diego López de voorkeur gaf boven Iker Casillas. Maar de doelman hoefde nauwelijks in actie te komen. Adrián, zijn collega aan de overkant, wel.

Voor rust was het vooral Cristiano Ronaldo die gevaar stichtte, maar zonder succes. Zo stuitte hij één keer op Adrián, ging een inzet over en belandde een schot op de paal. Maar op slag van rust zorgde Mesut Özil op aangeven van Benzema voor de verdiende voorsprong.

De Franse spits loodste De Koninklijke na een klein uur in veilige haven toen hij koel afrondde na een prima pass van Cristiano Ronaldo. Toch kwam Betis nog terug in de wedstrijd, aangezien Nacho in de 72ste minuut een strafschop veroorzaakte, die door Jorge Molina hoog werd binnen geschoten.

Kort voor tijd waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker toen Rubén Castro zijn inzet op de lat zag belanden en Dorlan Pabón de rebound er niet in kreeg. In de tegenaanval bepaalde Özil de eindstand op 3-1, door van dichtbij een schot van José Callejon te verlengen.

Door de overwinning heeft Real nu 71 punten uit 32 wedstrijden, tien minder dan Barcelona. De koploper in de Primera División heeft nog een thuisduel met Levante tegoed.

Overige uitslagGranada - Real Valladolid 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.