Goede thuisbalans Borussia, Ronaldo weer op recordjacht

In de aanloop naar de heenwedstrijd in de tweede halve finale van de Champions League duikt VI als vanouds in de statistieken. Dat levert voor Borussia Dortmund-Real Madrid van woensdagavond de volgende feiten op.

Goede thuisbalans Borussia, Ronaldo weer op recordjacht


Borussia Dortmund heeft van de vier halve finalisten in de Champions League de beste thuisbalans. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won al zijn vijf thuisoptredens, met de doelcijfers 10-3.

Dortmund bleef in zeven van zijn negen Europese thuisduels met Spaanse clubs ongeslagen: vijf overwinningen, twee gelijke spelen en slechts twee nederlagen.

Dortmund-aanvaller Robert Lewandowski is bezig aan een geweldige reeks wedstrijden. De Poolse aanvaller maakte zeventien doelpunten in zijn laatste achttien officiële duels voor BVB. Tussendoor maakte hij ook nog eens twee goals in drie interlands voor Polen.

Dortmund verloor maar één van zijn laatste tien officiële duels (W8, G1, V1), maakte in die reeks 29 doelpunten en kwam alleen op bezoek bij Málaga (0-0) niet tot scoren. Real Madrid en Borussia Dortmund staan voor de zevende keer tegenover elkaar in Europees verband. De Madrilenen verloren maar één van hun zes duels met Dortmund, maar wonnen nog nooit op bezoek bij BVB (W0, G2, V1).

De Koninklijke verloor slechts één van zijn laatste vijftien officiële wedstrijden. Dat gebeurde op het veld van Galatasaray (3-2). De overige veertien duels mondden uit in twaalf zeges en twee gelijke spelen.

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo kan vanavond een jubileum vieren in het Westfalenstadion. De Portugees is nog één goal verwijderd van zijn vijftigste doelpunt in het hoofdtoernooi van de Champions League. Ronaldo had negentig duels nodig voor zijn huidige 49 treffers.

Ronaldo kwam in zijn laatste vijf Champions League-wedstrijden telkens tot scoren. Indien hij woensdagavond ook tegen Dortmund scoort, evenaart hij het record van Marouane Chamakh (Girondins Bordeaux) en Burak Yilmaz (Galatasaray), die elk in zes opeenvolgende CL-duels minimaal één doelpunt maakten. Samenstelling: Ramon MinBronnen: UEFA, Infostrada Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen