Lewandowski uitzinnig, Götze moet vrezen voor eindfase

Over twee duels maakte híj het verschil. Robert Lewandowski zag dinsdagavond hoe zijn vier doelpunten uit de 4-1 thuisoverwinning door een 2-0 nederlaag bij Real Madrid maar net genoeg waren voor het bereiken van de Champions League-finale. De Poolse spits van Borussia Dortmund beleefde in Santiago Bernabéu een emotionele achtbaan.

Lewandowski uitzinnig, Götze moet vrezen voor eindfase

'Dit is het hoogtepunt van mijn loopbaan', stelt de spits onomwonden. 'We hebben het nog gevaarlijk spannend gemaakt. De laatste minuten duurden eeuwig', vertelde Lewandowski over de minuten die hij, na in de 87ste minuut te zijn gewisseld, vanaf de zijlijn meemaakte.

'We hebben het moeilijk gehad, maar dat maakt nu niet meer uit. We gaan naar de finale! Voor mij en de rest van het team is het de eerste finale. We hebben nu drie weken om ons daar goed op voor te bereiden.' Doelman Roman Weidenfeller liep al voorzichtig vooruit op een Duitse finale tegen Bayern München, dat woensdagavond een 4-0 voorsprong verdedigt tegen Barcelona in Camp Nou. 'Een finale tegen Bayern? Dat zou een enorme kraker zijn. In ieder geval grote complimenten voor de hele ploeg. Real ging vol op de aanval, maar we hebben het doorstaan. Onze blijdschap is niet te beschrijven. Waanzinnig.'

ToiletDortmund-directeur Hans-Joachim Watzke (foto midden) was al even blij toen het laatste fluitsignaal klonk. Al was het alleen maar voor zijn gezondheid. 'Wij kunnen dit ook alleen maar weer met een wedstrijd vol dramatiek. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik vanwege mogelijke hartproblemen een wedstrijd niet afgekeken', vertelt de bestuurder.

'Ik ben de laatste twintig minuten op het toilet gaan zitten met mijn vingers in mijn oren en mijn ogen gericht op mijn horloge. Dan gaat er van alles door je hoofd', verwijst de Duitser naar de spannende slotfase.

SmetOverigens was er wel een grote smet op het succes van Dortmund. Al in de beginfase moest supertalent Mario Götze geblesseerd, hij liep een spierscheuring op, het strijdtoneel verlaten. Hoewel er nog geen definitieve diagnose is, lijkt hij sowieso af te haken voor het zéér saillante duel van zaterdag. Dan treft Dortmund in eigen huis landskampioen Bayern München, de nieuwe werkgever van Götze vanaf komende zomer

Bij slecht nieuws zou het daarom wel eens zo kunnen zijn dat Götze zijn laatste duel voor Dortmund al heeft gespeeld. De finale van de Champions League is op 25 mei. Mogelijk dreigt een race tegen de klok.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen