Klopp: 'Werd in slotfase echt nog een beetje spannend'

Jürgen Klopp vond na afloop dat zijn ploeg het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt tegen Real Madrid. Want de finaleplaats van Borussia Dortmund kwam ondanks een 4-1 thuiszege nog bijna in gevaar in Estadio Santiago Bernabéu, toen Real in de slotfase nog twee keer scoorde.

Klopp: 'Werd in slotfase echt nog een beetje spannend'

'Op het eind werd het echt nog een beetje spannend', vertelde Klopp daarom na afloop van de 2-0 nederlaag in Madrid. 'Daarvoor hadden we al reusachtige kansen gehad. Als we dan een doelpunt maken, is het over en uit', aldus de 45-jarige trainer van Dortmund.

Waar Dortmund zes dagen terug nog uitblonk met het veldspel en de manier waarop het vier keer scoorde, was Klopp nu minder tevreden over zijn ploeg. 'Alles bij elkaar genomen hebben we niet goed genoeg gevoetbald. Maar we hebben over twee duels met 4-3 gewonnen, dus we staan dik verdiend in de finale.'

HummelsOok verdediger Mats Hummels (op de foto met Klopp) verweet zichzelf en zijn ploeggenoten dat Real Madrid in de slotfase nog bijna voor een stunt kon zorgen. 'We wisten dat het publiek erachter zou gaan staan als ze zouden scoren. Toch had ik had het gevoel dat we controle hadden over de wedstrijd.'

Hummels kreeg door de twee late goals van Karim Benzema en Sergio Ramos een déjà vu. Want in de kwartfinale tegen Málaga draaide Dortmund een 2-1 achterstand in de allerlaatste minuten nog om tot een 3-2 zege, waarvoor nu de beloning lonkt met de finaleplaats op Wembley.

'Het begon echt op die wedstrijd tegen Málaga te lijken... Dat we een Champions League-finale hebben bereikt, is voor ons allemaal een droom die uitkomt. Zeker in zo'n beroemd stadion als Wembley', aldus Hummels, die net als vrijwel al zijn ploeggenoten voor het eerst in een Europese eindstrijd staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's