Transferdagboek 27/06: Bale, Lewandowski en Cassano

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/06: Bale, Lewandowski en Cassano

Het blijft grote namen regenen in transferland. Zo zou Real Madrid zich volgens The Daily Mirror hebben gemeld bij Tottenham Hotspur in een ultieme poging Gareth Bale naar het Estadio Santiago Bernabéu te halen.

Om de weerbarstige voorzitter Daniel Levy van een transfer te overtuigen zou Real na de aanstelling van trainer Caro Ancelotti bereid zijn om Angel di María de omgekeerde weg naar Londen te laten bewandelen en met nog een flinke smak extra geld.

De clubleiding van Manchester City heeft eenzelfde ruildeal in gedachte om Robert Lewandowski los te weken bij Borussia Dortmund. De Poolse aanvaller begint binnenkort aan zijn laatste contractjaar bij BVB, dat hem koste wat kost niet aan Bayern München wil verkopen.

City hoopt daarvan te profiteren door Edin Dzeko vergezeld van een fikse transfersom naar Dortmund te laten afreizen. In dat geval zou trainer Jürgen Klopp meteen een geschikte opvolger in huis hebben. Dzeko bewees bij VfL Wolfsburg immers al prima uit de voeten te kunnen in de Bundesliga door in drieënhalf jaar alleen al 67 competitiegoals te maken.

Parma hoopt dat ook Antonio Cassano het scoren nog niet is verleerd. Voorzitter Tommaso Ghirardo verwacht de dertigjarige aanvaller van Internazionale dit weekend te kunnen presenteren. 'Dan zouden we een echte kampioen binnenhalen. Zowel de mensen rond Cassano als onze gesprekken met Inter bieden vertrouwen in een goede afloop.'

Leroy Fer was afgelopen winter dicht bij een transfer van FC Twente naar Everton. Een half jaar later hoopt Norwich City The Toffees af te troeven in de strijd om de handtekening van de 23-jarige middenvelder.

Vanuit Engeland sijpelden berichten door dat een akkoord nabij was, maar zowel FC Twente als Fer's zaakwaarnemer Rob Jansen laten aan Voetbal International weten dat dat hoogst voorbarig is. Pas als Fer volgende week terug is van vakantie worden alle opties besproken, want er zijn meerdere kapers op de kust. 'Zijn probleem heet Raphaël Varane', zei José Mourinho, afgelopen seizoen trainer van Real Madrid, over Pepe. De verdediger was met zijn trainer in de clinch gekomen nadat hij doelman Iker Casillas een tijd lang op de bank hield.

Toch zag het er niet goed uit voor Pepe, die onder Mou weinig perspectief op speeltijd had. Met de komst van Carlo Ancelotti naar Madrid lijkt dat veranderd te zijn, alhoewel het nog hoogstens onzeker is dat Pepe ook volgend jaar bij De Koninklijke onder contract staat.

Zeker nadat er bekend werd gemaakt dat Manchester City liefst dertig miljoen euro overheeft voor de centrale verdediger. Voor Pepe zelf is het aanbod ook verleidelijk, aangezien hij in Manchester het dubbele kan verdienen. Geen slecht aanbod, als je bedenkt dat de hij momenteel 3,5 miljoen euro per jaar verdient.

Ook een andere Spaanse topclub lijkt iemand kwijt te raken. Barcelona lijkt zich namelijk te hebben neergelegd bij een vertrek van Thiago Alcántara. De 22-jarige middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en krijgt voor zijn vertrek nu steun uit onverwachte hoek.

Johan Cruijff (foto midden) vindt dat Barça Thiago naar Old Trafford moet laten gaan. 'Als hij echt weinig kans tot spelen heeft, dan moet hij gaan. Dat ligt allemaal aan Barcelona', zegt de oud-speler en trainer van de Catalanen. 'Maar als ze zeggen dat hij komend seizoen een basisspeler is, dan moeten ze hem behouden. Zo simpel ligt het nou eenmaal.' Manchester City raakte Carlos Tévez al voor veertien miljoen euro kwijt aan Juventus en dreigt nu ook Micah Richards te verliezen. De verdediger speelt al acht seizoenen voor The Citizens, de club die nauwelijks een maand geleden nog liet weten zijn contract te willen verlengen.

Daarom denkt de club een handige constructie te hebben gevonden: het contract tot 2017 verlengen en Richards vervolgens verhuren aan Internazionale. Wat de logica achter die zet is laten we graag over aan eigenaar sjeik Mansour.

City heeft trouwens aangegeven niet meer geïnteresseerd te zijn in Edinson Cavani. De club geeft gemiddeld het meeste geld uit aan salaris in de Premier League, maar vindt de eisen van de Uruguayaan te gortig. Zoals we eerder al meldden overwegen Manchester United, Chelsea en Real Madrid wel om Cavani 350 duizend euro per week te geven. José Callejón slaagt er niet in om een basisplaats te veroveren bij Real Madrid. De 26-jarige aanvaller lijkt de club deze zomer dan ook te verlaten. Daarin krijgt hij steun van Napoli-manager Rafael Benítez. De kersverse trainer, die deze zomer in Napels neerstreek, is gecharmeerd van de Spaanse aanvaller en wil hem zo snel mogelijk vastleggen.

Martín Demichelis verliet in 2003 River Plate voor een Europees avontuur. Zeven seizoen Bayern München en drie seizoenen Málaga zorgden ervoor dat de verdediger zijn naam vestigde in Europa. De Argentijn meldt nu echter dat zijn oude liefde River Plate hem weer terug wil.

Demichelis wil naar eigen zeggen nog even wachten, omdat er ook andere aanbiedingen liggen. In Buenos Aires woont Demichelis een paar meter van het stadion en is hij 'de grootste fan van River Plate'.

Naast interesse van andere clubs, is er nog een probleem: Bastian Demichelis. Volgens vader Martín is het voor zijn zoon te gevaarlijk in Argentinië, zeker in vergelijking met het ontspannen en veilige leven aan de Spaanse zuidkust.

Ross County wordt het komende seizoen zeker de moeite waard om te volgen. Naast het feit dat de Schotse Premier League-club zich al versterkte met Melvin de Leeuw, Kevin Luckassen, Marc Klok en Darren Maatsen en heeft nu ook Tim Bakens op proef. De verdediger, die zijn contract bij SC Cambuur niet verlengde, kan daardoor de vijfde Nederlander worden bij de Schotse ploeg.

Bekijk hier al onze video's