Rummenigge: 'Lewandowski nu of in 2014 naar Bayern'

Karl-Heinz Rummenigge is ervan overtuigd dat Robert Lewandowski in de toekomst het shirt van Bayern München gaat dragen. De voorzitter van Der Rekordmeister had de spits deze zomer al graag zien komen, maar verwacht dat dit volgend jaar alsnog gaat gebeuren.

Rummenigge: 'Lewandowski nu of in 2014 naar Bayern'

De Poolse spits wilde koste wat kost de overstap maken naar de Champions League-winnaar, maar zag die wens niet ingewilligd worden door zijn huidige werkgever Borussia Dortmund. 'Robert gaat dit seizoen bij Borussia Dortmund spelen', was in juni de reactie van technisch directeur Hans-Joachim Watzke. 'Ik heb de indruk dat de uitlatingen van voorzitter Watzke blijven staan', aldus Rummenigge in gesprek met Bild. 'Hij zal het standpunt om Lewandowski te behouden intern goed besproken hebben. Dit toont aan dat het voetbalbedrijf niet altijd wint.'

Desalniettemin gaat de preses van Bayern er vanuit dat Lewandowski in de toekomst alsnog naar Zuid-Duitsland verkast. Het contract van de 24-jarige topscorer van Die Borussen loopt volgend jaar af, wat inhoudt dat de international van Polen transfervrij de overstap kan maken. <i>Rober<b></b>t Le<b></b>wandowski in duel met David Alaba tijdens de finale van de Champions League</i> 'Ik ga er vanuit dat de consequenties duidelijk zijn bij Dortmund', zegt Rummenigge over mogelijke transfervrije overstap naar München. 'Wij zijn in ieder geval nog steeds bereid om rond de tafel te gaan met de leiding van Borussia Dortmund.'

De nummer twee van de Bundesliga en verliezend finalist van de Champions League lijkt na het vertrek van Mario Götze naar Bayern niet voornemens om nog een sterspeler te laten vertrekken naar de grootste concurrent.

Zowel de titel als de eindzege van het miljoenenbal waren toebedeeld aan FC Hollywood. In beide gevallen bleef Dortmund achter met lege handen. Met name de nederlaag in de Champions League was zuur voor Dortmund. Met nog enkele minuten op de klok tekende Arjen Robben voor de winnende treffer (2-1).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen