Koningin feliciteert Lukaku, Alonso ontkent stoppen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koningin feliciteert Lukaku, Alonso ontkent stoppen

• De Belgische koningin Mathilde ging zondag op wel heel pijnlijke wijze in de fout. Na de 1-0 overwinning op Rusland, waarbij zij met haar man Filip aanwezig was, wilde zij de doelpuntenmaker feliciteren. Heel attent natuurlijk, alleen stapte de vorstin niet af op de werkelijke matchwinnar Divock Origi, maar op schlemiel Romelu Lukaku. Au!

'Dit is nog niet het juiste moment. Ik ga na het WK lekker op vakantie om even mijn hoofd leeg te maken. Daarna neem ik pas een beslissing over mijn toekomst als international.
Xabi Alonso (32) ontkent de verhalen uit de Spaanse kranten, die maandag schreven dat hij na het WK een punt achter zijn interlandloopbaan zet.

'Heeft Samuel Eto'o zijn laatste WK-wedstrijd al gespeeld? Niet per se. Ik weet dat hij nog drie of vier jaar verder wil. Misschien haalt hij het volgende WK wel.'
Volker Finke, bondscoach van Kameroen, sluit niet uit dat de momenteel geblesseerde Eto'o er over vier jaar in Rusland weer bij is op het WK. De spits is nu 33 jaar en speelde 118 interlands.

• Zondag baarde voormalig Tottenham Hotspur-coach Harry Redknapp nog opzien door te vertellen dat in zijn tijd in Londen Engelse internationals hem steevast vroegen ervoor te zorgen dat zij niet naar de nationale ploeg hoefden af te reizen. De Engelse trainer meende dat de spelers er simpelweg geen zin in hadden. Een uitlating die juist op het moment van de eerste WK-uitschakeling in de groepsfase sinds 1958 voor ophef zorgt. Aanvoerder Steven Gerrard reageerde tijdens een persconferentie als door een adder gebeten. 'Weet je wat, ik zou wel eens weten over wie Redknapp het heeft. Als hij zoiets zegt, zet die jongens dan ook maar voor schut door hun namen te noemen. Niemand in deze spelersgroep wil naar huis. Niemand', aldus Gerrard, die nog niet wil ingaan op zijn toekomst als international. Mogelijk heeft Gerrard zijn laatste interland al gespeeld aangezien hij dinsdagavond in het duel met Costa Rica op de bank zal zitten. (BBC)

• Tijdens de persconferentie van zondag reserveerde Oranje-bondscoach Louis van Gaal lovende woorden voor Miroslav Klose, die met zijn goal tegen Ghana het recordaantal WK-doelpunten (van de Braziliaan Ronaldo, 15) evenaarde. In het verleden werkte Van Gaal samen met Klose bij Bayern München. 'Felicitaties voor mijn oude speler Miroslav Klose. Na twee minuutjes na zijn invalbeurt scoorde hij al. Dat vind ik wel heel knap. Hij heeft dat bij mij ook wel eens gedaan.'

• Even later kreeg Van Gaal tijdens de persconferentie de lachers op zijn hand toen hij uiteenzette hoe zijn technische staf werkte. 'Danny Blind is degene die mijn assistent is, die verbindt de analyses van de scouts naar mij toe en traint met mij. Patrick Kluivert doet dat ook, maar hij heeft meer de functie van brug tussen de ouderdom van de bondscoach en de jeugdigheid van de spelers. Frans Hoek is verantwoordelijk voor het trainen van de spelers en het in overleg met mij kiezen van de keeper.'

'Italië won van een verzameling kinderen die op een veld zijn neergezet door een manager die een geboren verliezer is.'
Luciano Moggi, de voormalige directeur van Juventus die voor het leven is geschorst vanwege zijn aandeel in het Calciopoli-schandaal, haalt vernietigend uit naar de Engelse bondscoach Roy Hodgson. De Engelsen zijn mede door een 2-1 nederlaag tegen Italië al na twee duels kansloos voor de volgende ronde op het WK. (Libero)

'Wij gaan de wedstrijd in met het idee om eerste te worden. Als nummer twee moet je immers de nummer één feliciteren met de groepszege, maar ons plan is om als winnaar het toernooi te vervolgen.'
• Was getekend, Dani Alves. Volgens de Braziliaanse rechtsback gaat het gastland zijn sportieve plicht vervullen tegen Kameroen. Bij een zege zou het gastland groepswinnaar zijn. Als Oranje dan minimaal een punt pakt tegen Chili ontloopt het Nederlands elftal de Brazilianen.

Sulley Muntari, een van de Ghanese WK-gangers, had een nogal opmerkelijke voorbereiding op het duel met Duitsland. De middenvelder van AC Milan liep door een favella en deelde geld uit. Hulde voor de Ghanees, aangezien hij ook ruimschoots de tijd nam om handtekeningen uit te delen en op foto's te gaan met de plaatselijke jeugd.

'Voor het WK had ik hem nog nooit zien spelen. Maar vandaag was hij ontzettend belangrijk voor ons.'
Toby Alderweireld, rechtsback van de Belgen, over de matchwinnaar van het duel met Rusland. Divock Origi, de negentienjarige aanvaller van Lille, maakte in het tweede groepsduel het verschil. De jonge aanvaller was de grote verrassing in de selectie van de Belgen. Blijkbaar ook voor de voormalige Ajacied. (NuSport)

• Over de relatie tussen Wayne Rooney en Robin van Persie hoeft toekomstig Manchester United-coach Louis van Gaal zich geen zorgen te maken. De twee spitsen delen elkaar al het gehele toernooi in het openbaar complimentjes uit. Op de vraag voor wie de geblokte spits nu zou gaan aanmoedigen op het WK antwoordde hij zonder twijfels: 'Holland.' Mogelijk dat dat wat met de toekomstige samenwerking met Van Gaal heeft te maken en anders wel met de complimenten die Van Persie in bovenstaand filmpje uitdeelde. In onderstaand filmpje gaan Rooney en doelman Joe Hart door het stof na de uitschakeling.

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.