Suarez troost Gerrard, condooms en het kusje van Balotelli

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Dit is een heel ongelukkig moment voor hem. Het bevalt me niet als ik hem zo zie lijden. Dat heb ik hem ook verteld: blijf volhouden, vergeet deze wedstrijd, je bent een van de besten. Hij is de beste speler met wie ik ooit heb samengespeeld.'
• Luis Suarez steekt Steven Gerrard een hart onder de riem. De Uruguyaan profiteerde optimaal van de bal die bij een uittrap van doelman Fernando Muslera via de Liverpool-captain voor zijn voeten viel in het WK-duel tussen Uruguay en Engeland. (liverpoolfc.com)

'Ik heb in mijn hoofd dat ik op 1 januari 2015 topfit wil zijn. Maar mijn verwachting is dat dat eerder kan lukken. Ik hoop vervolgens op een club in de Eredivisie.'
• Dirk Marcellis traint nog altijd bij AZ om te herstellen van zijn zware knieblessure. Hij zet zichzelf alvast in de etalage voor als hij zijn revalidatietraject heeft afgerond. (AZ.nl)

Schwalbes, het is tijdens elk WK weer een terugkerend onderwerp van gesprek. Kunnen die spelers er niet gewooneen keer mee ophouden?, moet condoomfabrikant Durex hebben gedacht bij het maken van deze commercial. Het is sowieso al het WK van de condooms, want op Twitter ging na de miraculeuze redding van de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa al het gerucht dat hij zijn eigen condoomlijn krijgt. Onder het motto Honderd procent veilig.

'Ik denk niet dat hij weggaat. Hij maakt gewoon even een uitstapje, maar hij zal erg snel terugkeren. Want dat is wat iedereen wil. De deur staat bij deze club altijd open voor zo'n grote speler als hij.'
• Het afscheid van Frank Lampard bij Chelsea is slechts tijdelijk. Dat vertelde manager José Mourinho in gesprek met ITV. Vorige week vertelde Mourinho al dat Lampard mag terugkeren als assistent, omdat het de Portugees erg zwaar viel de Engelse middenvelder te zien vertrekken.

Memphis Depay en Nigel de Jong kregen woensdag na de tweede WK-wedstrijd tegen Australië alle lof toegezwaaid, maar Wesley Sneijder en Arjen Robben waren in statistisch opzicht de uitblinkers van het Nederlands elftal. Sneijder bewees opnieuw topfit naar het WK te zijn afgereisd en liep nog zeshonderd meter meer dan in Salvador: 11,5 kilometer. Robben was met een topsnelheid van 28,7 kilometer opnieuw de rapste van het stel.

• Eerder deze week bleek wel dat de FIFA niet altijd even zorgvuldig is met het meten van die snelheid. Tegen Spanje had Robben aanvankelijk nog een wereldrecord gevestigd door Sergio Ramos  met 37 kilometer per uur voorbij te snellen, maar later werd die topsnelheid gecorrigeerd naar 31 kilometer per uur. Theo Walcott bleef daardoor de snelste voetballer (35,7 km/u).

• De Engelse hoop op een WK-vervolg is volledig gevestigd op Italië. Alleen als de Azzurri zowel Costa Rica als Uruguay verslaan, hoeven Steven Gerrard, Wayne Rooney en consorten niet voor het eerst sinds 1958 naar huis. Mario Balotelli weet hoe belangrijk dat is voor de Engelsen. 'Als we van Costa Rica winnen wil ik een kusje van de Britse koningin. Op mijn wang natuurlijk', twitterde de superspits van Italië. Pech voor Balotelli. Koningin Elizabeth is vooral een fervent volger van paardenraces…

Joey Barton heeft er weinig vertrouwen in dat Mario Balotelli nog een kusje gaat krijgen van de Engelse koningin....

• De kans dat Rusland de WK-finale haalt lijkt na het armoedige 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Korea ook niet heel groot. Wellicht dat dat de reden is dat president Vladimir Poetin heeft besloten de WK-finale op 13 juli bij te wonen?

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.

Suarez troost Gerrard, condooms en het kusje van Balotelli
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.