Gratis tanken dankzij Oranje, Maher en trage Pirlo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gratis tanken dankzij Oranje, Maher en trage Pirlo

'Maar ik dacht: als Spanje verliest, dan doen ze dat ook flink'
• Voetbalminnend Spanje zal met pijn in het hart hebben gekeken naar de afstraffing van hun helden tegen een ontketend Oranje. Toch was er in ieder geval één lachend gezicht in Spanje. Jacobo Ríos-Capapé kan misschien wel de rest van zijn leven gratis tanken. De architect uit Valencia voorspelde de juiste eindstand en won daardoor een brandstofwaardebon van maar liefst honderdduizend euro.

• Terwijl de spelers van Oranje zich in het zweet werken in aanloop naar de groepswedstrijd van woensdag tegen Australië, ligt Adam Maher er ontspannen bij. De middenvelder van PSV maakte ruim een jaar geleden nog indruk tegen Italië en paste destijds, volgens bondscoach Louis van Gaal, zelfs in het rijtje Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Andrea Pirlo nam Italië ouderwets op sleeptouw tijdens de WK-kraker tegen Engeland. De 35-jarige spelmaker strooide met fraaie passes, was continu aanspeelbaar, maar spande zich daarvoor wel minimaal in volgens de statistieken. Pirlo zette maar vijf keer aan voor een sprint en bereikte een topsnelheid van 20,2 kilometer per uur. Daarmee was hij de langzaamste tegen The Three Lions. Zelfs doelman Salvatore Sirigu was sneller. De sluitpost van Paris Saint-Germain haalde een topsnelheid van 20.63 kilometer per uur.

'Ramos kon hem niet te pakken krijgen, maar mij lukte het wel'

• Waar Sergio Ramos niet in slaagde, lukte voormalige Arsenal-aanvaller Ian Wright wel. De welbespraakte voetbalanalist zag Arjen Robben lopen en zette een sprint in naar de aanvaller van Oranje. Robben zette de verdediger van Real Madrid vrijdagavond tegen Spanje te kakken na een sensationale sprint richting het doel van Iker Casillas. De aanvaller van Bayern München maakte even later 5-1 in Salvador.

• Over snelheid gesproken! Arjen Robben vestigde met zijn fenomenale sprint tegen Spanje een snelheidsrecord met 37 kilometer per uur. Het oude record stond op 35,7 kilometer per uur van Arsenal-aanvaller Theo Walcott.

'Ik heb geen angst voor naalden, maar ik laat me geen cortisonen inspuiten door de Franse dokter'
Franck Ribéry reageert op de berichten dat hij bang zou zijn voor naalden en mede daardoor ook het WK in Brazilië aan zich voorbij moest laten gaan. De Fransen moeten Ribéry missen op het WK en leggen de schuld bij de clubdokter van Bayern Munchen, Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrt. Ribéry schaart zich echter achter Müller-Wohlfahrt. 'Hij heeft me altijd geholpen. Wat hij doet is correct', aldus de flankspeler.

'Hij zal voor altijd in onze gedachten blijven. We zullen ons uiterste best doen om voor hem te winnen'
• Dat zegt Reinaldo Rueda, de bondscoach van Ecuador, over de vorig jaar overleden Christian Benitez. De 58-voudige ex-international overleed op 27-jarige leeftijd na een hartstilstand.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.