Dansende Blatter, avondklok Oranje en vrijgevige Piqué

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dansende Blatter, avondklok Oranje en vrijgevige Piqué

• Ondanks de commotie rondom de uitspraken van de Engelse voetbalbond (FA) en Michael van Praag aan het adres van Sepp Blatter, lijkt de Zwitser zich niet echt druk te maken. Tenminste, daar lijk het wel op gezien het dansje van de FIFA-preses in het bijzijn van Fernanda Lima.

• Een jonge fan weet tijdens de training van de Spaanse nationale ploeg te ontkomen aan de beveiliging langs het veld. Gerard Piqué, verdediger van Spanje en Barcelona, lijkt de gewaagde actie van de jongeman wel te waarderen en schenkt hem zijn trainingsjack.

'Er zijn nauwelijks regels op het gebied van social media'
• De selectie van het Nederlands elftal heeft duidelijke regels opgelegd gekregen wat betreft het gebruik van social media. Er mag niet getwitterd worden over collega’s en er is een avondklok ingesteld. Na 23.30 uur mogen de spelers niets meer posten op Twitter, Facebook en Instagram. Volgens perschef Kees Jansma geen schokkende regels, maar het voorkomt wel eventuele problemen. Daarmee doelt de ervaren presentator met name op de pijnlijke incidenten met Eljero Elia. De aanvaller van Werder Bremen retweette in het verleden een negatief bericht over ploeggenoot Dirk Kuijt en zorgde tijdens het WK in 2010 voor ophef na racistische uitspraken in een filmpje.

Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Nigel de Jong zijn aardig op dreef in aanloop naar het openingsduel met Spanje. Na de training werd er nog even geoefend op het nemen van vrije trappen. En niet zonder succes zo blijkt uit de beelden.

Arjen Robben prijkt op de cover van de Turkse krant FotoMaç. De aanvaller van Bayern München en Oranje wordt begeerd door Galatasaray-trainer Roberto Mancini en geldt voor voetbalminnend Turkije als een aardbei, de absolute top. De zoete vrucht staat symbool voor uitzonderlijk, uitmuntend, gandioos en excellent. Of de lokroep daadwerkelijk gaat leiden tot een transfer valt echter te betwijfelen.

'In mijn ogen had Iker Casillas gewoon geluk. Hij ging de verkeerde kant op en kreeg vervolgens die bal van Arjen Robben op zijn teen.'
• Dat zegt Jasper Cillessen, doelman van Ajax en Oranje, over de redding van Casillas tijdens de WK-finale van 2010. De talentvolle sluitpost staat vrijdagavond met het Nederlands elftal in Salvador tegenover de doelman van Real Madrid. In 2010 zat Cillessen nog als toeschouwer op de bank, terwijl de Groesbeker vrijdag zijn eerste WK-wedstrijd gaat spelen tegen de regerend wereldkampioen. (ANP)

• Voor een ieder die in aanloop naar het WK de namen van de 736 WK-spelers, de WK-stadions, de trainers en scheidsrechters op de juiste manier uit wil spreken kan terecht op de website namez.com.

• Ook de WK-selectie van België is aangekomen in Brazilië. Na een voorspoedige vlucht van veertien uur landden ze dinsdagnacht in São Paulo. De aankomst verliep echter niet zoals gepland. De spelers moesten vanwege veiligheidsmaatregelen langer in het vliegtuig blijven zitten alvorens ze de reis vervolgden richting het Paradise Golf & Lake Resort, de locatie waar De Rode Duivels tijdens het WK zullen verblijven.

'Superhard, heel licht, maar we werken hard om hieraan te wennen'
David Ospina, doelman Colombia, is niet erg te spreken over de Brazuca, de WK-bal van deze zomer. De officiële wedstrijdbal werd de afgelopen tweeënhalf jaar uitgebreid getest door ruim zeshonderd spelers over de hele wereld.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.